Presedintele ECU protesteaza impotriva suprapunerii turneelor

Va prezentam scrisoarea trimisa de Boris Kutin,presedintele ECU catre presedintele FIDE Kirsan llyumzhinov

kutin01

Domnule Presedinte,

In primul rand va rog sa acceptati scuzele mele legate de absenta pentru a 2-a oara in peste 10 ani de la sedinta conducerii FIDE (prima data eram in spital). Nu pot sa fiu cu dumneavoastra datorita obligatiilor avute in Europa. Exact in acelasi moment se desfasoara cermonia de deschidere a Campionatului European Feminin in St Petersburg.

Mult mai important (si mai dureros) este suprapunerea cu primul Grand prix Feminin. Sunt doar cateva turnee puternice feminine intr-un an si ambele cele mai puternice trebuie sa se joace in acelasi timp?

Mi s-a spus ca la ceremonia de inchidere a memorialului Ataturk de anul trecut ca turneul va incepe injur de 8 martie. Este oare correct ca Belgradul ce organizeaza turnee puternice de peste 50 ani,  sa ramana de multi ani cu unul din cele mai puternice turnee din lume?

Dar acesta nu este principala mea problema. Chiar si turneul traditional de la Belgrad este unul privat, nu este un turneu oficial FIDE. In cazul nostru avem 2 evenimente FIDE foarte importante in acelasi timp. Am anuntat data noastra la Olimpiada de la Dresda si FIDE a decis sa vina cu GP Feminin fara sa ne anunta macar cu un telefon.

Din pacate nu este sfarsitul povestii. Al doilea GP Feminin va fi in Nanjing China, exact in aceeasi perioada cu Cupa Cluburilor Europene. Cunoasteti foarte bine ca acesta este al doilea turneu ca si importanta pentru echipele de club, imediat dupa Olimpiada, cu mai mult de 200 de GM din intreaga lume. Pentru multe cluburi (in special cele de top) va produce mari pagube. Multi jucatori vor avea probleme contractuale. Nu vreau sa comnentez, dar va aduc aminte situatia din Octombrie anul trecut cand Jocurile Mintii sau suprapus peste Cupa Cluburilor Europene.

Domnule presedinte, in aceste conditii ne pierdem credibilitatea,atat FIDE cat si ECU.

Si inca o problema nu chiar asa de importanta, dar importantanta pentru mine.: La inceputul lui Februarie am sunat la secretariatul nostrum sa intreb daca data pentru sedinta Consiliului de Conducere este fixata. Am primit raspuns faptul ca domnul Raycsanyi spera sa organizeze acesta intalnire la Budapesta, dar sansele sunt mici. In acesta situatie m-am oferit sa ajut si am cerut ajutorul FIDE. Raspunsul in scris a fost de 25 de camere pentru toata conducerea si 25.000 deuro pentru bilete. Intr-un timp asa scurt nu am reusit sa primesc un raspuns dinpartea Croatiei (orasul Rijeka. Nu am fost surprins sa aud dupa cateva zile ca sedinta se va tine la Istambul, dar am fost surprins ca se vor acoperii doar taxele de cazare. Cum este posibil una ca asta domnule presedinte?

Cu stima,

Boris Kutin
Continental President for Europe

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.