Interviu cu GM Eltaj Safarli, castigator al Memorialului Cigorin

Alexander Ipatov – Care sunt cele mai mari realizari ale tale in sah?
Eltaj Safarli – Am fost de multe ori campion si medaliat la campionate europene si mondiale de juniori. Sunt de asemenea castigatorul unor turnee internationale precum Hoogeven 2007, Benasque 2010, Memorialul Cigorin  2010. Sunt campion al Azerbaijan pe 2010.
Eltaj Safarli
Eltaj Safarli la Memorialul Cigorin
A.I. – Cum te pregatesti? Ai parteneri de pregatire, antrenori? Cate ore pe zi faci sah?

E.S. – Daca ma raportez la un program de antrenament intensiv, nu am timpul necesar sa lucrez la toate componentele jocului de sah, dar dupa incheierea Memorialului Cigorin voi avea mai mult timp pentru a studia mai intens. Partenerul meu de antrenamente si prietenul meu este Djakhangir Agaragimov.

A.I. – Ce este sahul pentru tine? O profesie, un hobby, o arta?

E.S. – Pentru mine sahul este profesie si arta.

A.I. – Care este opinia ta despre organizarea Memorialului Cigorin?

E.S. – Multe multumiri organizatorilor Memorialului Cigorin, WGM Irina Sudakova si Dl. Vladimir Bykov. Organizarea evenimentului a fost de top.

A.I. – Care sunt viitoarele tale turnee?

E.S. – Urmatorul turneu la care voi participa probabil este Bansko Grand Chess Open 2010.

Eltaj SafarliEltaj Safarli la un turneu in India

A.I. – Joci la unul dintre cele mai puternice cluburi europene- “Socar”. Poti sa ne dai amanunte despre clubul tau? Ce obiectiv a pus in fata jucatorilor conducerea clubului?

E.S. – Clubul de Sah “Socar” s-a format la inceputul acestui an. Clubul meu a jucat pentru prima data la Campionatul European al Cluburilor. “Socar” este un club foarte ambitios, si desi nu am castigat anul acesta, sunt sigur ca data viitoare vom lua o medalie la acest turneu. Sunt foarte recunoscator domnului Mahir Mamedov, vicepresedintele Federatiei de Sah a Azerbaijanului si managerul clubului “Socar” pentru infiintarea unui club atat de puternic.

A.I. – La recent incheiata Olimpiada din Khanty-Mansiysk ai jucat pentru echipa nationala a Azerbaijanului. Spune-ne despre rezultatul echipei tale acolo.

E.S. – La Olimpiada Sahului echipa noastra si cu mine nu am avut destul noroc dar, din nou, sper ca la viitoarea Olimpiada vom fi printre medaliati.

(SURSA: CHESSDOM)

1 Comentariu

  • ovidiu_3003

    Mereu ni se spune despre noroc in sah …dar nu ni se defineste mai concret in ce ar consta acest noroc .Pentru mine sa am noroc ar fi sa fiu perfect sanatos pe toata durata concursului.Pentru tanarul azer oare ce o insemna noroc ?

    noiembrie 12, 2010 - 7:00 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.