Cum vad jucatorii elitei mondiale decizia luata de catre Magnus Carlsen

Jucatorii elitei mondiale au pareri asemanatoare atunci cand discuta decizia luata de catre tanarul Magnus Carlsen.

Boris Gelfand:

Este alegerea lui. Ei (NT- FIDE) deja au schimbat sistemul o data deoarece el s-a retras din Grand Prix. Se stabilise inital ca invingatorul din Grand Prix sa dispute un meci cu castigatorul Cupei Mondiale. Pentru a se gasi un loc pentru Carlsen s-a schimbat sistemul. Si, din nou, el a renuntat.

Eu mi-am castigat intotdeauna locul in circuitul Campionatului Mondial cu sange si transpiratie. Asa ca nu sunt pregatit pentru asemenea proteste.

Levon Aronian:

http://chessintranslation.com/wp-content/uploads/2010/11/Aronian.jpg

Aronian la ceremonia de deschidere a Memorialului Tal

Ei bine…daca o persoana nu vrea, atunci nu vrea si gata. Desigur, este rau. Ne dorim ca cei mai puternici jucatori sa lupte pentru titlul mondial. Dar lumea sahului nu se va prabusi pentru ca unul dintre participanti nu vrea sa joace.

Poate ca Anand va protesta de asemenea- daca se vor intampla lucruri de necrezut si ceva nu-i va conveni. Sau poate Kramnik, sau altcineva care a fost deja Campion Mondial. Ceilalti pot sa fie nefericiti, pot sa-si exprime opiniile si sa incerce sa schimbe ceva (cum am incercat si eu). Pana la urma, si eu am considerat sistemul propus ca fiind incorect, in relatie cu Boris Gelfand si cu mine. Initial regula era ca eu sa joc un meci cu Boris, si invingatorul il va intalni pe Vishy. Apoi ei au schimbat regulile- ok. Dar daca vezi unele intentii pozitive din partea organizatorilor- si eu am vazut- atunci este bine sa faci cativa pasi sa iesi in intampinarea lor.

Vladimir Kramnik:

http://chessintranslation.com/wp-content/uploads/2010/11/Kramnik-CV.jpg

Vladimir Kramnik | foto: ChessVibes

Desigur este pacat. Dar este alegerea lui. Sa fiu sincer inca nu inteleg motivele lui. Ce s-a intamplat de fapt? Nu am putut sa gasesc nici macar un argument convingator in scrisoarea lui. Nu vreau sa zic ca este o greseala, dar eu nu voi proceda in acest fel. Pentru moment, nu vad nici un motiv sa nu iau parte la ciclul mondial. Se va schimba ceva? Desigur. Conform regulilor se pare ca Sasha Grischuk il va inlocui, deoarece el a fost al 3-lea in clasamentul final al Grand Prix. M-as bucura daca el va juca. As vrea sa aflu clar cine va juca in locul lui Magnus Carlsen. Este deja timpul pentru inceputul pregatirilor.

SURSA: http://www.chessintranslation.com/2010/11/ilya-odessky-returns-in-style/

ALTE POSTARI RELEVANTE

2 Comentarii

  • ovidiu_3003

    Deocamdata Uratul acesta nordic e primul in clasamantul Elo…si si poate permite sa nu joace cu voi pentru C.M. Depasiti l la Elo si atunci n ar mai trebui sa refuze sa lupte cu voi .

    noiembrie 9, 2010 - 6:33 pm Raspunde
  • vasluianu

    eu cred ca inca se mai pregateste, una la mana si apoi la varsta lui e deja realizat. e invitat mereu la turnee tari unde castiga o gramada de bani. pregatirea si timpul acordat pt campionatul mondial e mare, nu ii permite sa mai joace oriunde si oricand asa ca omul joaca sah, face bani si e relaxat. de ce sa se streseze intr-o lupta care poate chiar nu il motiveaza sau intereseaza.

    noiembrie 10, 2010 - 7:14 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.