Interpelarea din Parlament a d-lui Dan Radu Zatreanu vizavi de absenţa echipei masculine de şah de la Olimpiada din Rusia

ALTE POSTARI RELEVANTE

  • Conf.dr.Tiberiu Lakatos

    Felicitari ,domnule deputat Zatreanu,
    ati luat atitudine “pro sah”,dar mai mult decat atat:ati demonstrat ca exista politicieni cu coloana vertebrala!Asteptam o reactie pe masura din partea domnului ministru Funeriu.
    Cu stima,
    Dr.Tiberiu Lakatos
    Presedinte CSS.Medicina Timisoara

    octombrie 21, 2010 - 7:21 am Raspunde
  • acrys

    Daca asa arata o scrisoare adresata unui ministru al Romaniei…Eu o sa imi caut un profesor de limba romana.

    octombrie 21, 2010 - 9:49 am Raspunde
  • viticultorul

    Acrii’s strugurii,nu-i asa???

    octombrie 21, 2010 - 3:22 pm Raspunde
  • Niki

    De acord cu Acrys. Nefericite unele exprimari ale d-lui deputat. Probabil ca dl Zatreanu s-a adresat si de la tribuna Parlamentului, caci vad ca are si asteptari orale. Eu nu astept decat in scris(caci doar asa conteaza) demiterea conducerii FRSah.
    Trecand de aceste imperfectiuni hilare, important este demersul si mesajul transmis ministrului specialist in viteza mainii prezidentiale. Cum de se aduna astia….

    octombrie 21, 2010 - 7:23 pm Raspunde
  • ovidiu_3003

    Da cum vrei sa arate ma Acreala o scrisoare adresata unui ministru roman ? Iti spun eu ce nu are : Raspuns! Asta nu are.

    octombrie 21, 2010 - 9:56 pm Raspunde
  • pepeman

    Domnule Acrys, va rugam sa ne aratati. Unde sunt. Greselile de limba romana si. Nu de tehnoredactare din. Scrisoare.

    octombrie 21, 2010 - 10:31 pm Raspunde
  • acrys

    O scrisoare oficiala(e o expunere de fapte si doleante):
    – nu incepe niciodata cu “probabil”, apoi trebuia precizata calitatea in care se adreseaza (nu doar aceea de deputat…ex-presedinte)
    – “Romania, pentru prima data din 1989, nu este prezenta”(reprezentata=intreaga Romanie nu are cum sa fie prezenta acolo; dupa 1989- si nu din 1989…ca Romania nu s-a format in 1989)
    – “aveau sansa clasarii in primele locuri” – poate se pot clasa deputatii in primele scaune din parlament, insa aici e alt context.
    – “De ce au ramas insa acasa sahistii romani?”- formulare anapoda, acel “insa” e suplimentar(ca sa nu mentionez lipsa virgulelor).
    – formularea textului nu e coerenta, e anapoda, e dificil de citit(fara ca sa analizezi mai intai greselile).
    – e doar prima parte a jalbei, insa nu am chef sa corectez
    compuneri de gradinita scrise cu un dex in fata.
    – lipsesc foarte multe virgule!!!
    – pauzaaaaaa…jalba mi-a “frizat” vreo 2000 de neuroni/secunda…

    octombrie 21, 2010 - 10:40 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Acrys, in momentul in care acesti stimabili voteaza fara sa stie ce,sau de ce, si nu mai conteaza camera in care se motaiesc in fotolii, in momentul in care am avut “nesansa” ca doi dintre acestia sa candideze si la sefia sahului romanesc, ce pretentii mai avem? Noi i-am pus acolo. Vina este a noastra. Poate o sa reusim sa o reparam. Pana atunci, ne meritam soarta.

    octombrie 21, 2010 - 10:53 pm Raspunde
  • dex

    acris, esti “pafarist”, tata! Vorbim aici despre sah sau despre stilistica limbii romane? Pai nu te uiti la ce ai scris tu? Am citit si eu textul, pe care l-ai “analizat” stilistic si vad ca esti pe dinafara rau. Tu nu sti ca limbajul oral abunda de tautologii, care vin sa sublinieze ideea? E ca la radio. Vorbesti de virgule, dar tu nu lasi nici spatii (inainte de parandeza deschisa se lasa spatiu – asta ca sa remarc doar prima ta greseala, din priml rand). Apoi, ce intelegi tu prin anapoda? Asa se defineste ceva? Si vad ca iti place cuvantul, atat timp cat nu te supara la ureche sa-l folosesti frecvent in exprimare… Aici nu ti s-a mai parut ca e repetitie suparatoare, cum v-a invatat “tovarasa” la compunre? Cat despre “prezenta Romaniei la…”, inca de aici se vede ca esti maistru, ceva, lucrezi cu shublerul, devreme ce interpretezi aceasta exprimare plastica motamo (fuga, la Dex sau la DOOM, sa vezi daca a intrat in vocabularul nostru “motamo” romanizat!). Dupa tine, nici “Romania libera” n-ar trebui sa existe, ce, Romania libera e un ziar, niste foi tiparite, acolo, sau o tara in care orice prost are dreptul sa-si dea cu parerea?!
    P.S.: Ce-ti mai fac neuronii? Ii mai ai? Vezi ca degeaba ii ai daca sinapsele nu functioneaza cum trebuie. Da-le cu ulei, ungele, fa ce stii tu mai bine, lasa limba romana pentru altii care se exprima fara conjunctiv la tot pasul, elevatule! academicianule, docentule! pionule de sacrificiu ce esti! Vezi ca te-ai bagat prea in fata si te-a luat prin en passant!

    octombrie 22, 2010 - 9:34 am Raspunde
  • dex

    acris, esti “pafarist”, tata! Vorbim aici despre sah sau despre stilistica limbii romane? Pai nu te uiti la ce ai scris tu? Am citit si eu textul, pe care l-ai “analizat” stilistic si vad ca esti pe dinafara rau. Tu nu sti ca limbajul oral abunda de tautologii, care vin sa sublinieze ideea? E ca la radio. Vorbesti de virgule, dar tu nu lasi nici spatii (inainte de parandeza deschisa se lasa spatiu – asta ca sa remarc doar prima ta greseala, din primul rand). Apoi, ce intelegi tu prin anapoda? Asa se defineste ceva? Si vad ca iti place cuvantul, atat timp cat nu te supara la ureche sa-l folosesti frecvent in exprimare… Aici nu ti s-a mai parut ca e repetitie suparatoare, cum v-a invatat “tovarasa” la compunre? Cat despre “prezenta Romaniei la…”, inca de aici se vede ca esti maistru, ceva, lucrezi cu shublerul, devreme ce interpretezi aceasta exprimare plastica motamo (fuga, la Dex sau la DOOM, sa vezi daca a intrat in vocabularul nostru “motamo” romanizat!). Dupa tine, nici “Romania libera” n-ar trebui sa existe, ce, Romania libera e un ziar, niste foi tiparite, acolo, sau o tara in care orice prost are dreptul sa-si dea cu parerea?!
    P.S.: Ce-ti mai fac neuronii? Ii mai ai? Vezi ca degeaba ii ai daca sinapsele nu functioneaza cum trebuie. Da-le cu ulei, ungele, fa ce stii tu mai bine, lasa limba romana pentru altii care se exprima fara conjunctiv la tot pasul, elevatule! academicianule, docentule! pionule de sacrificiu ce esti! Vezi ca te-ai bagat prea in fata si te-a luat prin en passant!

    octombrie 22, 2010 - 9:39 am Raspunde
  • tactumare

    DEX
    “Tu nu sti”? Sper că e o eroare de redactare.

    octombrie 22, 2010 - 11:22 am Raspunde
  • viticultorul

    Sa traiesti Dex;Acreala de Sibiu e unul care scrie cu doua minute inainte de a gandi!
    Daca l-am jignit,presupunand ca gandeste,ale mele scuze maximale!!
    Acreala,TU pe mana cui mergi???

    octombrie 22, 2010 - 12:30 pm Raspunde
  • ovidiu_3003

    Domnule Tata mare ,Acreala va face concurenta fara sa aiba inteligenta dvs.Mi au placut comentarile lui Dex si Viticultorul…iar o sa se supere Acreala si o sa ne spuna ca numai scrie pe aici.Pe mine m ar fi interesat un raspuns al ministrului in legatura cu gestionarea bugetului F.R.Sah. Dl deputat Zatreanu a intrebat ministrul sporturilor de ce n a participat la Olimpiada echipa masculina si noi ne luam de el ca nu pune virgule.Sunt destui de multi parlamentari care vorbesc si scriu prost in limba romana si nu ma refer numai la cei de etnie maghiara.De ei ar putea sa se ia domnul Acreala cand nu pun virgule …bineinteles nu pe acest blog de sah .

    octombrie 22, 2010 - 4:07 pm Raspunde
  • Maria Mirabela

    Comentariul lui acrys trebuie privit in sensul mai larg al propunerilor promovate prin acest blog. Din cate se remarca, una din ideile vehiculate foarte des in ultima perioada este introducerea sahului in scoli. Tocmai din acest motiv documentele care isi au originea in comunitatea sahista trebuie sa fie de maxima calitate, cu continut, stil si gramatica fara cusur. Altfel, se poate trage gresit concluzia ca sahul nu ajuta cu nimic la dezvoltarea scolara, un exemplu edificator fiind sahistii insisi.

    Daca vrei sa influentezi opinia publica in privinta introducerii sahului in scoli sau a necesitatii unor reforme la nivel de federatie, nu poti sa o faci scriind scrisori deschise cu un text de clasa primara. Dupa cum nu poti sa iesi in fata parintilor si sa le recomanzi sa-si dea copiii la sah cand tu insuti ai cercel in ureche sau nas, porti par foarte lung sau porti blugi rupti.

    Desigur, critica la adresa unui deputat sau a unui ministru este inutila pe un blog de sah. Verticalitatea este un lucru bun; din pacate, ea este doar primul pas in evolutia de la maimuta la homo sapiens.

    octombrie 22, 2010 - 9:29 pm Raspunde
  • ovidiu_3003

    Da Mario si care i concluzia ta ? Sa nu i se mai raspunda domnului deputat la scrisoare fiindca are un text de clasa primnara ? Sahul in scoli nu poate fi introdus ca materie obligatorie.In Romania nu sunt scoli numai in orase mari …tu vad ca vorbesti frumos dar nu cred ca te ai duce 30 de km sa predai pe undeva pe la tara la niste copii care nu ar fi interesati prea tare de sah .Sahul de performanta e un sport greu pe care nu poate sa l practice oricine .Sahul se poate introduce numai optional in scoli .Si acest lucru s a facut …unde s a dorit sahul e materie optionala .
    Dar de deputatul din fruntea FRSah de ce nu te iei ? Asta vorbeste corect ? Mira m as !Odata l am auzit da mi a fost de ajuns .A avut un discurs sablon tipic pentru un politician care vorbeste fara sa spuna nimic a folosit limbajul de lemn si la un moment dat s a incurcat putin zicand ceva de federatiea de karate .A comparat sahul cu artele martiale .
    In sfarsit scrisoarea merita un raspuns asa cum e scrisa ea cu textul respectiv .

    octombrie 22, 2010 - 11:22 pm Raspunde
  • viticultorul

    Maria Mirabela
    Domnule Marin Miaramizerie;pe cine vrei sa aburesti??
    Asadar nu demersul conteaza,ci “pretiozitatea” formularii!
    Si pentru a avea “rezonanta”,legi doua subiecte (exercitiul vorbirii de introducerea sahului in scoli),care au tot atatea valente comune ca si soarta quarcilor in formarea coarnelor de rinocer!Luarile domniei tale de pozitie, Marine,sunt clar dirijate de stapanii tai federali! Las-o moarta ca esti jenant! Saluta-l din parte-mi pe Dumitriu si apostolii sai (daca i-a mai ramas vreunul).

    octombrie 23, 2010 - 8:34 am Raspunde
  • acrys

    Dex, ai inteles totul. Felicitari! Fiecare traieste asa cum merita. O seara buna!

    octombrie 29, 2010 - 6:51 pm Raspunde
  • ovidiu_3003

    Acreala mi ai lipsit.Ce esti asa laconic ?Inainte puteai mai mult .

    octombrie 29, 2010 - 7:50 pm Raspunde
  • Cipri Muntean

    Salutam debutul promitator al reprezentantilor Romaniei la CM veterani din Italia, in frunte cu reputatii Mihai Suba si Mircea Pavlov, dar regretam si absenta campionilor din ultimii 2 ani, apreciatul Ervin Mozes si surprinzatorul Cornel Dumitrascu. Remarcabil este si faptul ca antrenorul emerit Mircea Pavlov a gasit timpul de a-si formula pe larg punctul de vedere despre neparticiparea la olimpiada. Nu e chiar usor de gasit pe site-ul FRS, trebuie cautat in cadrul vechii stiri legata de olimpiada !

    octombrie 30, 2010 - 8:05 am Raspunde
  • ovidiu_3003

    Da …am citit punctul de vedere al dansului.E regretabil ca s a ajuns la neparticiparea romaniei la Olimpiada.Si mai regretabil este ca nu va plati nimeni aceasta gresala .Suntem toti de vina si neica nimeni si sahistii si personalitati si dl Pavlov dar n o sa plateasca nimeni .E greu cand n ai bani .Nu cred ca ,karateka ar fi dar vreun ban …daca se ducea la jucatori si le arata jumate din bani ar fi participat .Si acum sa vedem pe cine am fi trimis in loc …pai prima masa Istratescu care ar fi cerut si el macar 1500 de euro …iar mesele 2,3 si 4 probabil le am fi trimis pe jos ca sa dovedim cat de patrioti suntem ca mai bine de locul 40 nu ne clasam .

    octombrie 30, 2010 - 9:24 am Raspunde
  • nicu valahu

    Nu e prea greu de gasit, greu este de inteles. Clar, dar rece. Cuprinzator, dar nesemnificativ.
    Concluzie personala: nimic despre sahul romanesc.

    octombrie 30, 2010 - 9:04 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.