FIDE doreste sa cumpere terenul turnurilor gemene din New York

New York –  Federatia Internationala de Sah (FIDE), a cerut autoritatilor newyorkeze sa vanda terenul fostelor turnuri gemele, teren  pe care urmeaza sa se construiasca o moscheie islamica, a anuntat Kirsan Ilyumzhinov la o conferinta de presa, preluata de New York Post.

Ziarul a anuntat ca presedintele Kirsan Ilyumzhinov a trimis o scrisoare catre primarul New York-ului, Michael Bloomberg, oferindu-se sa cumpere cladirea la 2 strazi distanta de locul unde se afla  World Trade Center, si s-a o transforme intr-un Centrru International al Sahului  si o Academie.

“Am oferit suma de 10 milioane de dolari, deoarece saptamana trecuta, miliardarul Donald Trump a oferit 7,5 milioane  de dolari si dorim sa oferim mai mult” a publicat New York Post  citatand un reportaj din RIA Novosti (RUSIA).

Moscheia proiectata pe Park Place din Manhattan sub Imam Feisal Abdul Rauf, a declansat o putenica opozitie in Statele Unite datorita proximitatii cu “zona zero”. Cladirea este detinuta de omul de afaceri egiptean Hashim Elzanaty pe care a cumparat-o cu 4,8 milioane de dolari si a dorit sa o  vanda pentru un profit bun dupa ce proiectul a devenit subiect de dezbatreri pueternice.


sursa: http://www.popeater.com

ALTE POSTARI RELEVANTE

1 Comentariu

  • acrys

    Sper ca FIDE nu se bazeaza pe fondurile FRSah…caci aceasta nu e in stare sa remunereze la nivelul inferior al decentei proprii jucatori:) Important e sa fii patriot, mai conteaza altceva?

    septembrie 16, 2010 - 9:19 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.