Interviu cu Silvio Danailov: “Topalov a pierdut, dar el a atacat si a fost creativ de-a lungul intregului meci”

http://www.chessdom.com/images/store/danailov-17349.jpg

INTREBARE: Domnule Danailov, intr-un interviu recent Viswanathan Anand a comentat ca in afara secunzilor cunoscuti (Nielsen, Kasimdzhanov, Wojtaszek, si Ganguly) el a primit ajutor si de la alte persoane pentru meciul de la Sofia(Kasparov, Kramnik, si Carlsen ). V-a surprins aceasta?

RASPUNS: Ei bine, nu foarte mult. Il cunosc destul de bine pe Kasparov, ca si pe eroul nostru de la meciul pentru Campionatul Mondial de la Elista (NT- Kramnik), amandoi sunt de moda veche. Ceea ce m-a surprins cu adevarat este faptul ca, in ciuda asa zisei super-echipe a lor, noi am fost totusi cu mult superiori in deschideri. Doar in doua partide ei au aratat unele idei decente. Aceasta s-a intamplat in partida 4 cu Albul si in partida 12 cu Negrul cand ei au reusit sa egaleze pozitia repede. Restul partidelor au fost dominate clar de catre echipa noastra in deschideri. Anand a suferit cu Negrul in toate partidele (in afara de ultima) si nu a obtinut nici un avantaj cu Albele (in afara de partida 4). Si pot sa va spun mai multe: nu l-as da niciodata pe Ceparinov pe toti acestia la un loc. Ceparinov este mult mai bun si mai creativ decat Kasparov, Carlsen, etc.

I: Tinand cont de acestea, sunteti suparat de rezultatul final?

R: Deloc, sunt foarte mandru de Veselin si de echipa noastra. Topalov a jucat un sah de zile mari, de lupta si creativ, sub o presiune uriasa datorita faptului ca toata lumea in Bulgaria astepta victoria lui. Sunt mandru de asemenea si de secondanti, Ivan Ceparinov , Erwin L’Ami, Jan Smeets si Jiri Dufek, ei au facut o treaba foarte buna. Sunt de asemenea foarte mandru de organizatrea noastra, federatia noastra a dat un exemplu clar de cum trebuie organizat in mod perfect un meci pentru Campionatul Mondial.

Topalov a pierdut, acesta este sportul, orice se poate intampla. Cel putin acest meci a fost unul dintre cele mai interesante, din punct de vedere al sahul, din ultimii 20 de ani. Aici nu a fost ca la Bonn, cand dupa partida 6 meciul s-a incheiat. Topalov a pierdut, dar el a atacat si a fost creativ de-a lungul intregului meci. Anand doar s-a aparat, nimic mai mult. O aparare excelenta, apropo! Dar poate ca fanii se asteptau la un mod diferit de joc din partea unui Campion, un joc care sa inspire mai mult pe iubitorii sahului…

I: Ce ne puteti spune despre procesorul Blue Gene  pe care l-ati folosit?

R: Despre Blue Gene, tot ce pot sa spun ca totul depinde de bani. Am investit cantitati foarte mari de bani cu pregatirea, nu vreau sa mentionez cifrele  deoarece cineva va avea atac de inima. In orice caz, echipa lui Anand ar putea sa faca la fel, ceva bani aduc mereu pregatire puternica.

I: Aveti de gand sa continuati cu Blue Gene?

R: Desigur, suntem foarte fericiti de colaborarea cu IBM Bulgaria si s[er ca aceasta colaborare va fi lunga si de succes.

I: Sa vorbim despre zvonuri: conform unor surse locale exista un zvon ca Anand a primit in plus 300.000 doar pentru a accepta sa joace in Sofia. Este adevarat?

A: Zvonul nu este tocmai adevarat. Este adevarat ca echipa lor a cerut aceasta suma, dar dupa negocieri ei au primit doar 100000 eur bani in plus in afara de fondul de premiere, conform tuturor intelegerilor. Si totusi, unii oameni incearca sa-l prezinte pe Anand ca pe o biata victima. Sunt de acord, poate ca el este o victima, dar nu este atat  de sarac in definitiv…

I: Ok, sa schimbam subiectul. Alegerile pentru Uniunea Europeana a Sahului devin tot mai fierbinti. Sunt deja 4 candidati, si sunteti unul dintre ei. Puteti sa comentati despre ultimul candidat  Robert von Weizsäcker, care este sprijinit de catre Kasparov si Karpov?

A: Faptul ca sunt 4 candidati inseamna ca pozitia de la Uniunea Sahului European este importanta pentru multi oameni. Nu vreau sa comentez despre adversarii mei, faptele vorbesc pentru mine. Doar in ultimii 5 ani am adus in sah mai mult de 10 milioana eur in sponsorizari – turneele  Mtel Masters, turneele de Grand Slam, the Campionatul FIDE din Mexico 2007, meciul candidatilor Kamsky – Topalov si Meciul pentru Campionatul Mondial Anand – Topalov. Aceasta este realitatea, fie ca va place, fie ca nu.

I: Puteti sa ne dati ceva noutati legate de programul dumneavoastra

R: Foarte curand voi avea noutati interesante, aveti rabdare. Urmariti campania mea pe www.danailov-for-president.com.

(SURSA: CHESSDOM)

ALTE POSTARI RELEVANTE

2 Comentarii

  • Remizatorul

    Mai mare cacanar ca rahatul asta nu am putut sa vad…

    mai 30, 2010 - 6:43 pm Raspunde
  • Matador_95

    Remizatorule hai totusi sa avem putin respect pentru un om care a fost mereu sprijinul unui sahist de geniu precum Topalov (TOP OF ALL)

    mai 30, 2010 - 8:49 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.