Interviu cu Pia Cramling

– Joci la cel mai inalt nivel la diferite turnee de multi ani. Nu te-ai saturat de sah?

– Iubesc sahul, dar de cand am devenit mama a trebuit sa-mi petrec mult timp cu familia mea, cu fiica mea. Planuiesc sa joc mai putin in viitor, nu la fel de mult ca acum.
– Te-ai gandit vreodata sa ajungi Campioana Mondiala?

– Desigur, fiecare sahist tinteste la titlul de campion, dar nu vad coroana de Campioana Mondiala ca un final in sine. Eu joc pur si simplu de placere.
– Cum de locuiesti in Spania de 20 de ani? Nu iti lipseste Suedia?

– Iubes Spania, si, destul de normal, imi lipseste Suedia. Totusi, calatoresc mult si vizitez in mod frecvent Suedia. Sunt multe comunitati germane, rusesti in Spania, asa ca am destul de comunicat cu compatrotii mei.
– Este adevarat ca iti place sa-l asculti pe Julio Iglesias?
– No, asta este sotul meu. Eu il prefer pe Enrique.

– Ai vreun animal de companie?

– Sotul meu si cu mine suntem amandoi sahisti profesionisti, si calatorim mult. Din acest motiv, din pacate, nu este posibil pentru noi sa crestem animale.
– Esti Campioana Europeana. Te asteptai sa castigi titul?

– Am fost foarte fericita sa il castig, si a fost al 2-lea, apropo. Niciodata nu am incetat sa ma gandesc la victorie, si am jucat pur si simplu pentr placerea mea. Uneori, toate par sa fie in favoarea ta. Cu siguranta sunt foarte bucuroasa ca am reust sa devin Campioana Europeana.

– Ce ai de gand sa faci dupa ce iti vei incheia cariera?

– Imi pare ca voi continua sa joc sah pentru restul vietii mele.
– Ce parere ai despre ideea organizarii unui Grand Prix feminin?

– Este o idee buna. Imi place schema in care titlul de Campioana Mondiala se va decide intr-un meic dintre castigatoarea Grand Prix-uli si castigatoarea Campionatului Mondial in sistem KO. Imi plac turneele in sistem KO dar ar fi corct sa se determine care este cea mai puternica jucatoare a lumii intr-un meci.

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.