Topalov-Anand: Cine va castiga? (7)

Continuam sa va prezentam opiniile unor jucatori cunoscuti despre teribila inclestare care a inceput sambata la Sofia:

1. Cine credeti ca va castiga meciul?
2. Ce scor final preziceti?
3. Cum ati descrie calitatile si slabiciunile fiecaruia dintre cei doi jucatori?
4. Faptul ca joaca in Sofia este un avantaj (publicul de acasa) sau un dezavantaj (nu se putea concentra cum ar trebui la meci datorita mediei nationale, a familiei sau a prietenilor) pentru Topalov?
5. Credeti ca diferenta de varsta dintre Topalov (35 ani) si Anand (40 ani) este semnificativa? Care credeti ca este varsta optima pentru cariera unui sahist profesionist?

IM Sofia Polgar

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/38/Sofivdk.jpg/350px-Sofivdk.jpg

1. Topalov.

2. 7-5.

3. Cred ca Topalov este mai ambitios.
4. Cred ca a juca la tine acasa este un avantaj. Este mai multa presiune pe de o parte, dar pe de alta parte Anand probabil ca simte faptul ca intreaga tara este impotriva lui. Ar fi la fel in Indian, in sens invers.
5. 5 ani nu este o mare diferenta, rezistenta fizica si mentala plus ambitia sunt principalele lucruri care pot face diferenta intre doi giganti precum Anand si Topalov.
GM Ben Finegold

BenWithKing1.jpg  (50602 bytes)
1. Anand

2. +1 pentru Anand

3. Anand nu are slabiciuni in ceea ce priveste, dar uneori face mutari ‘telefonate’. El nu va face aceasta intr-un meci. Anand calculeaza exceptional de corect si are o experienta incredibila. Topalov joaca prost uneori dar in general nivelul sau de joc este de top. El este inconsistent de-a lungul unei perioade lungi. El are o experienta de meci mai mica decat cea a lui Anand, o excelenta pregatire teoretica si o dorinta feroce de victorie.
4. Topalov are un mare avantaj datorita faptului ca joaca in Sofia.

5. Varsta nu este cu adevarat importanta. Cred ca jucatorii pot fi la cel mai bun nivel al lor intre 25 si 45 ani, depinde de jucator.

(SURSA: SUSAN POLGAR’S CHESS BLOG)

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.