Nakamura a castigat Dos Hermanas blitz!


Hikaru Nakamura

Dos Hermanas a fost intotdeauna considerat cel mai mare si mai puternic turneu de blitz online din lume- si, dupa cum era firesc intrucatva, ultima editie, cea de-a 11-a editia a turneului Dos Hermanas online gazduita pe Internet Chess Club, a fost castigata intr-un stil convingator de catre probabil cel mai bun jucator de blitz din ziua de azi: GM Hikaru Nakamura din USA.

In drumul lui spre locul 1, Nakamura i-a eliminat pe urmatorii, dupa cum urmeaza: GM Simonian Hrair, IM Federico Perez Ponsa, GM Rodrigo Vasquez Schroeder, si apoi pe  GM Yaroslav Zinchenko in finala, castigand astfel locul 1 si un premiu de 2700$ .

Ultimul an a fost unul foarte bun pentru Nakamura, si el pare sa continue pe acereasi linie.

INTERVIU-BLITZ ONLINE CU NAKAMURA DUPA VICTORIA LA DOS HERMANAS BLITZ?

De ce modesta b6?
Nakamura: In principiu am incercat sa evit deschiderile principale. Din fericire, mi-a mers dar de doua ori am trecut foarte aproape de a fi maturat pe jos cu aceasta deschidere!

Care este viitorul superturneu pe care il vei juca?
Nakamura: Viitorul turneu il voi juca in Saint Louis.

Deschiderile ‘ciudate’ se potrivesc mai bine in ritmul de joc 3 cu 0 sau iti maresc viteza de joc?
Nakamura: Sunt de parere ca evitarea teoriei la blitz le permite jucatorilor mai puternici sa isi depaseasca adversarii.

Cat de des esti RECUNOSCUT pe strazi, in aeroporturi, locuri publice, etc?
Nakamura: Asta depinde. In New York sunt recunoscut destul de des. De asemenea sunt recunoscut aproape tot timpul atunci cand merg in casinouri.

Vei mai juca blitz la tabla in viitor?
Nakamura:  Intotdeauna mi-a placut imens blitzul, dar pe masura ce am devenit mai puternic la sah clasic, calitatile mele la blitz s-au diminuat. Pe masura ce m-am maturizat a inceput sa-mi placa sa ma gandesc, ceea ce m-a indepartat de blitz. Asa ca, ma indoiesc ca voi mai juca blitz online sau la tabla, in afara de cazul ca ar fi vorba de un show cu Magnus! 🙂

(SURSA: THE INTERNET CHESS CLUB)

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.