- 09 mart. 2010
Matul zilei (180)
Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:
Citeste Articolul- 10
- 844
- 12
Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:
Citeste ArticolulVă propun spre rezolvare următorul studiu din anul 1992 a maestrului de șah Benkő Pál născut la 14 iulie 1928 în Amiens, Franța.
Citeste Articolul
Al doilea turneu de sah din acest sezon, open ” Colosseum va fi Marti seara 09 martie , ora 22:00
Marti seara 09 martie 2010 de la ora 22:00 in camera”Sah cu Ceausescu” de pe www.playchess.com.
Durata: 3 min +0 (zero) secunde increment pe durata a 11 runde.
De saptamana viitoare prin cooptarea inimosului Marian Tudorache, vom putea sa avem turnee de 3 ori pe saptamana: Marti, Joi si Sambata seara.
Pentru a afla cum vă puteti procura METODOLOGIA ANTRENAMENTULUI SAHIST si a vedea tabla sa de materii, daţi click aici
Aici puteţi revedea capitolele anterioare din
La cererea noastră, cunoscutul antrenor franco-român a acceptat să ne dezvăluie câteva din «secretele» formării jucătorilor de şah, desprinse din lucrarea sa fundamentală «Metodologia antrenamentului şahist», pe care am avut deja plăcerea s-o prezentăm pe site-ul nostru. Experienţa lui ca antrenor şi jucător ne-ar putea ajuta să inţelegem mult mai bine anumite concepte şi fenomene din lumea şahului, subiecte extrem de delicate şi de negăsit în vreo altă carte de specialitate.
Profunzimea analizelor făcute de el in domeniul antrenoratului, se regăseşte şi în aceste articole bine fundamentate, finisate cu minuţiozitate şi talent literar.
In ceea ce ne priveşte, suntem convinşi că impărtăşirea din experienţa şi ştiinţa de o viaţă a maestrului antrenor este un lucru îmbucurător şi sperăm că fiecare din voi va găsi o bună parte din răspunsuri la întrebările pe care vi le puneţi. Căci formarea şi perfecţionarea tinerilor generaţii de jucători şi jucătoare este o treabă lungă şi anevoioasă, care nu poate fi realizată decât de câtre animatori şi antrenori talentaţi şi bine pregătiţi, dotaţi de concepţii metodologice sănătoase şi temeinice. Serialul va continua câteva luni bune, cel puţin o dată pe săptămână . Cred că acest lucru trebuie să ne bucure, mai ales că mulţi dintre cititorii şahisti au pus intrebări şi probleme de această natură pe blog. Aşteptăm deci părerile voastre pentru a putea continua această inedită experienţă.
Anul trecut Dieter s-a calificat miraculos pentru Cupa Mondiala, dupa un un inceput aproape dezastruos. Dupa o victorie in prima runda de la Budva, a urmat un sir interminabil de remize, in numar de 5! Apoi o victorie care ne-a adus speranta ca poate, poate prindem barajul, iar noi am inceput sa facem calculul, desi era greu ca Dieter sa faca 3 din ultimele 4 partide. A urmat o runda de cosmar, dar poate ca era nevoie de aceasta infrangere din runda 8, pentru ca geniul si ambitia lui Dieter sa inceapa sa renasca, atunci cand doar eu mai scriam cronici favorabile pentru fostul campion european din 2005 din Polonia. Atat timp cat mai sunt sanse teoretice, cred ca este bine sa credem! Si a inceput miracolul, Dieter castigand ultimele 3 runde si ridicand in picioare tribunele sahistilor romani. Asta ca sa nu umbrim si evolutia extraordinara a lui Costica Lupulescu, care a realizat si el un parcurs excelent la Campionatul European din Muntenegru 2009.
Dieter concentrat la maxim pentru a realiza o performanta atat de necesara pentru sahul romanesc din 2010
Citeste ArticolulLa Rijeka (Croatia), la CE individual masculin, dupa 3 runde nu mai putin de 12 jucatori au puntaj maxim. (Bravo , Dieter!). Sunt interesante de urmarit clasamentele si imperecherile, dar mai e ceva si mai interesant. Pana la urma nu poate fi nimic mai interesant legat de un turneu de sah decat a urmari partidele, si vom incerca sa va prezentam cele mai interesante, cu sau fara romani protagonisti.
In partida urmatoare cehul David Navara s-a aruncat in atac, dar elvetianul Pelletier s-a aparat cu acuratete de calculator, producand una dintre surprizele rundei 3!
Navara,David (2708) – Pelletier,Yannick (2611)
[C10] 11th EICC Men (3), 08.03.2010
Citeste ArticolulUpdate 15,02
8. Brazilia sahista a fost la picioarele lui Chuckie
Citeste Articolul
Am deschis o noua serie de articole dedicata “capcanelor” si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.
Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele “cheie” ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).
A Artiouckin – D Kakageldiev
Tiflis 1976 · Scotch Game: Göring Gambit. Double Pawn Sacrifice (C44)
Citeste Articolul
O frumoasa combinatie a albului ii aduce castigul. Pozitia e dintr-o partida Antunac-Huebner jucata la Dresda in anul 1969.
Albul muta si castiga
Citeste Articolul
Fii la curent cu ultimele postari