Interviu cu GM Le Quang Liem- vietnamezul care a castigat Aeroflot Open, cel mai puternic open din lume

Le Quang Liemsq

Le Quang Liem

Yana Melnikova – Liem, felicitari pentru victoria ta la Aeroflot Open. In recent incheiatul turneu Moscova Open, ai obtinut de asemenea un rezultat excelent- locul 3, dupa ce ai iesit la egalitate de puncte cu locul 1. Spune-ne, te rog, de ce te-ai hotarat sa joci la Moscova?

Le Quang Liem – Rusia este tara sahului, aici pot sa joc impotriva unor sahisti foarte puternici. Ei organizeaza turnee la un nivel foarte inalt, foarte profesional, foarte ambitios. Vreau sa atrag atentia asupra “Aeroflot Open” – cred ca este cel mai puternic turneu open din lume. Anul viitor voi juca cu placere la Moscova din nou.

Yana Melnikova – Este victoria la Aeroflot Open cel mai mare succes al carierei tale?

Le Quang Liem – Cred ca da. Dar si inainte, am concurat de asemenea cu succes in turnee puternice- spre exemplu in 2009 am castigat turnee open importante in India si in China, si multe competitii in tara mea.

Yana Melnikova – Spune-ne despre drumul tau spre succes. Cu cine ai lucrat?

Le Quang Liem – Joc sah inca din copilarie. Cea mai mare parte a timpului lucrez de unul singur, dar am totusi cativa antrenori. Aproximativ acum un an am inceput sa colaborez cu GM Evgeny Bareev, si cred ca rezultatele mele bune au sosit in mare parte datorita lui. Evgeny a facut multe ca sa ma ajute sa progresez, el a identificat slabiciunile din jocul meu si ma ajuta sa fac pasi pentru imbunatatirea generala a jocului.

Yana Melnikova – Joci sah pe Interenet? Care este scopul partidelor de blitz pentru tine?

Le Quang Liem – Joc pe ICC si pe Playchess. Incerc sa nu stau foarte mult timp online deoarece nu cred ca jucand bitz pot sa progresez a sah. Pentru mine este doar ceva distractiv,  joc cateva partide cand am timp liber.

Yana Melnikova – Cat de mult faci sah?

Le Quang Liem – In medie, circa 4 ore pe zi.

Yana Melnikova – Care sunt planurile tale de viitor, obiective pentru viitorul apropiat?

Le Quang Liem – Scopul meu este sa ating un nivel ELO de 2700 cat mai curand posibil. Am castigat la Aeroflot si am obtinut oportunitatea de a juca la Dortmund. Este sansa mea de a-mi arata valoarea la nivel inalt, si voi munci din greu pentru o pregatire adecvata.

Yana Melnikova – Ti-a placut la Moscova?

Le Quang Liem – Da, desigur! Oamenii sunt foarte prietenosi. Este multa zapada in Moscova, destul de diferit fata de cum e la mine in tara.

(SURSA: CHESSDOM)

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.