Carlsen va fi secondantul lui Anand pentru meciul cu Topalov!

Campionul Mondial Viswanathan Anand il va avea pe geniul norvegian Magnus Carlsen ca secondant pentru meciul cu Topalov. Stirea a fost anuntata de catre Anand insusi intr-un interviu recent. Anand a spus “Surya Sekhar Ganguly– poate. Secondantii sunt un lucru secret. Chiar daca va spun ca el va fi unul dintre secondantii, rivalii mei nu ma vor crede. Dar un lucru este sigur, Magnus Carlsen va fi unul dintre secondanti!”.

Campionul Mondial a adaugat “Este o lupta pentru numarul 1 mondial. Il apreciez foarte mult pe Carlsen. El a avut o memorabila jumatate de an in a 2-a parte a lui 2009 si a progresat mult.”

De notat ca palmaresul intalnirilor directe oficiale Carlsen-Topalov este favorabil norvegianului, +4=2=2, acest fiind probabil unul dintre motivele pentru care Anand l-a ales pentru o colaborare.

Intr-un interviu recent, Silvio Danailov– managerul lui Topalov– a comentat: ” De ca nd a inceput sa lucreze cu Kasparov, Carlsen progreseaza conform astptarilor. In acest moment el trebuie sa faca fata presiunii psihologice. Este tanar si talentat, este de asteptat ca el sa devina numarul 1 la un moment dat.”

In prima parte a lui 2010, si Carlsen si Anand vor participa la editia 2010 a turneului de sah Corus. Carlsen se va concentra pe Corus si va avea sesiuni de antrenamente prelungite cu Kasparov.

Tanarul norvegian a comentat pe blogul sau: “Acum astept sa am o vacanta de Craciun linistita cu familia si prietenii. Primul meu turneu anul viitor incepe la jumatatea lui ianuarie in Olanda, dar inainte de asta voi avea o sesiune de antrenamente cu Kasparov imediat dupa anul nou.”

(SURSA: CHESSDOM)

5 Comentarii

 • tactumare

  Avantajos atat pentru Anand, cat si pentru Carlsen. E foarte important sa stie din interior “cu ce se mananca” un meci pentru titlul mondial.

  decembrie 23, 2009 - 10:33 am Raspunde
 • dan bujor

  Asta da veste! S-ar putea pune intrebarea daca antrenorul secundantului lui Anand va avea un cuvant de spus in pregatirea acestui meci.

  decembrie 23, 2009 - 11:39 am Raspunde
 • Catalin Ionescu

  Acum Topalov trebuie sa-l aduca pe Kramnik secund :))

  decembrie 23, 2009 - 2:30 pm Raspunde
 • virgil

  Dan Bujor: Eu cred ca secundantul lui Carlsen se va implica in acest meci siinterventia lui va avea efecte…

  decembrie 23, 2009 - 4:37 pm Raspunde
 • Claudiu

  Vestea aceasta vine ca o contrabalansare a faptului ca meciul va avea loc in capitala Bulgariei…lucru cel putin ciudat dealtfel…Ne asteptam ca bulgaroii sa puna o presiune teribila pe echipa lui Anand. Sper ca Anand sa-si apere titlul – este mai bun, mai rasat, mai “domn” decat Topalov.

  decembrie 23, 2009 - 6:41 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.