Anatoly Karpov a infiintat o scoala de sah in Maroc

Mergand prin Fez Medina, este obisnuit sa vezi barbati de toate varstele jucand o varietate de jocuri la tabla. Jucatorii de sah sunt relativ rari, dar se pot vedea. Aceia care joaca sah, uneori o fac in asemenea conditii incat ar naucii orice jucator din vest. Azi un scriitor de la View from Fez a zarit un grup de tineri la intrarea pe o strada agitata, jucandu-se cu tabla de sah in mana din pricina lipsei unei mese.


In ciuda faptul ca este o raritate, printre aceia care joaca in cluburi de sah  in Rabat, Tetouan, Fes si Casablanca se numara si multi campioni. In Rabat, clubul Fath Club, este renumit prin abilitatile membrilor sai. Printre ei se numara si fantastica Leyla Elamri, campioana Marocului la toate cateoriile feminine. Acesta a castigat toate titlurile incepand de la varsta de 12 ani. Anul trecut, la varsta de 17 ani, a reusit sa obtina o remiza cu marele maestru rus, Anatoly Karpov, intr-un meci rapid in care a jucat cu multa lume simultan.

Acum jucatorii de sah din Maroc vor avea parte de o dezvoltare fantastica, Karpov a acceptat un parteneriat cu Fath Club pentru infiintarea unei scoli de sah in Rabat.



Conform Agentiei de Stiri Reuter, aceasta va fi prima scoala de sah a lui Anatoly Karpov din Africa. Karpov, una din legendele in viata ale sahului, a fost in Maroc pentru a superviza un curs de 3 zile pentru 24 din tinerii marocani. La sfarsitul cursului, acesta a prezentat castigatorii si le-a inmanat diplome si trofee.

Anatoly Karpov, o legenda vie a sahului, a fost campion mondial intre 1975  si 1984. Karpov are 17 scoli de sah in afara Rusiei, majoritatea in Europa si in Statele Unite. Singura tara Araba, in afara de Maroc, care sa aiba o scola de sah, este Siria, unde Karpov se poate mandri cu o institutie care ii poarta numele, in Palatul Sportului din Damasc. Cand a fost intrebat de catre Reuters de ce  a ales Maroc pentru prima scoala din Africa, Anatoli Karpov a raspuns: “Aceasta este a treia oara cand sunt in Maroc. Data trecuta am fost aici in Decenbrie, anul trecut. Am discutat atunci cum putem sa ii ajutam pe tinerii marocani din Rabat –Sale pentru a-si dezvolta calitatile de sahisti si cum putem sa ii ajutam.”

sursa http://riadzany.blogspot.com/

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.