Laurent FRESSINET: “Almira, soţia mea, aduce cea mai mare parte din venitul familiei noastre”

Marele maestru francez îsi creste fiica, joaca poker, si nu poate trăi fără Paris …

În Khanty Mansiysk, Laurent a avut rezultate “medii”. El l-a învins cu uşurinţă pe adversarul său Sanan Syugirov în runda 1, dar apoi a pierdut la tie-break la Evgeny Alexeev.
• Khanty Mansiysk îmi place foarte mult, – spune Laurent. – Frumos oras, turneu stralucit. Este păcat că şederea mea aici a fost atât de scurta…

– Atunci ramaneţi aici … toată lumea ar fi fericită. 

• Nu, trebuie să merg acasă, – râde Laurent. – Locul meu preferat din lume este Paris. Eu locuiesc acolo cu familia mea. Îmi place să călătorească. Dar, ori de câte ori am, mă simt nostalgie. Vreau să merg acasă. Este minunat, atunci când ai un loc de a reveni la.

– Familia dvs. vă aşteaptă – fiica şi soţia, faimoasa jucătoare şah Almira Skripchenko (nt aceasta detine titlurile de MI si WGM)?

• Da, dar acum Almira nu mai joacă prea mult şah. Ea a început să joace poker recent şi a avut destul de mult succes. Cel mai mare a fost participarea la turneul de poker din Las Vegas, unde a castigat 80 mii dolari SUA, în doar 4 zile. În principiu, poţi câştiga o mulţime în poker … Deci, acum soţia mea este principala sursa de venit în familia noastre (rade Laurent).

– Nu va faceti sperante desarte: totul este posibil în poker, poţi câştiga, dar poţi şi pierde, de asemenea. 
 
• Ei bine, noi nu riscam nimic. Almira are un sponsor personal în poker: un celebru site de poker o sprijină financiar: îi acoperă cheltuielile de călătorie şi multa altele. Deci, noi nu riscam banii noştri: dacă ea câştigă – e perfect, dacă nu – nu pierdem nimic.

– Joci şah sau poker cu sotia ta?

Da, jucam şah împreuna. În poker, situaţia este diferită: noi ne sprijinim reciproc atunci când jucăm împotriva adversarilor noştri. Dar, în general, nu avem timp să jucam la domiciliu. Avem o treaba mult mai importanta – fiica noastră.

Sursa:  http://www.ugra-chess.ru/eng/interv_20.htm

ALTE POSTARI RELEVANTE

4 Comentarii

 • Unchiul Garry

  Minunata traducere, se vede ca e plina tara de oameni care se pricep. Fie la traduceri, fie la politica, fie la medicina, LASA CA NE DESCURCAM NOI.

  decembrie 3, 2009 - 9:36 am Raspunde
 • adrianstanca2009

  Unchiul Garry: suntem siguri ca daca ai lucra zilnic 2-3 articole la noi pe blog ai face-o perfect si ireprosabil, fara sa fi platit-doar din pasiune. Nu vrei sa intri in echipa noastra?

  decembrie 3, 2009 - 1:17 pm Raspunde
 • dan bujor

  Pai e un silogism frumos asta. Tara e plina de oameni care se pricep, unchiul Garry e din tara asta, deci unchiul Garry se pricepe. Ergo, poate sa-si dea cu parerea competenta.

  decembrie 3, 2009 - 1:27 pm Raspunde
 • vasim

  Inainte de a critica pune mana si fa ceva mai bun!

  decembrie 3, 2009 - 2:58 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.