Cu toate că din cauza fumatului au pierdut prin forfait, Wang Yue şi Li Chao declară: “Nu o să ne lăsăm de fumat”

Marii maestrii chinezi Wang Yue şi Li Chao părăsesc Cupa din cauza aparitiei lor târzii la cel de-al doilea joc al tie-break-ului Rundei 3. Motivul  întârzierii este ridicol: ei fumau şi nu au ştiut că jocul începuse deja.

– Cum s-a întâmplat că aţi ratat startul jocului?

– Nu ştiu ce s-a întâmplat, – a răspuns dezamăgit Wang Yue. – Fumam cu Li Chao şi niste colegii ne-au spus: “Baieti, cred ati intârziat la meciuri”. Desigur, ne-am grabit în sala de joc. Dar era deja prea târziu.

– Ce ati simţit în acel moment?

– Eu nu am înţeles ce s-a întâmplat, – spune Wang Yue. Dar a adăugat: – Bine, acestea sunt regulile, nu le pot eu schimba. Am fost socat. Mi s-a părea că lumea s-a oprit.

– Ati încercat să vorbiti cu arbitrul?

– Sigur, am vorbit cu arbitrul sef, – a intervenit din nou Wang Yue. – El a spus: “Acestea sunt regulile, noi trebuie să le urmam. Decizia este definitivă, şi nimic nu mai poate fi schimbat. Trebuie să o luaţi ca atare, să va duceti si sa va pregătiti pentru jocul următor. Cred că a fost un sfat înţelept. ”

– Dupa parerea voastra, decizia a fost echitabila?

Da, decizia a fost corectă, în conformitate cu regulile. Singura decizie care putea fi luata. Dar dupa mintea mea nu e corect. Noi nu am putut face nimic. A trebuit doar să o acceptam. În China, la toate turneele de şah se utilizeaza cate un ecran mare, cu informaţii despre turneu. Un jucător poate merge la toaletă, să fumeze sau să faca altceva. Dar, datorită acestui ecran el ştie întotdeauna cât de mult timp mai are pana la începerea jocului. Aici nu există nici un ecran. Dar, sperăm că vor fi folosite în viitor. Cel mai rau imi pare de Li Chao: el s-a apucat de fumat aici, în Khanty, mai mult ca sa fie in compania mea..

– Poate acum este un bun motiv pentru a va lasa de fumat? Mai putine sanse de a ajunge în bucluc, şi mai multe şanse a fi sănătoşi.

– Nu prea cred… După un astfel de şoc singurul lucru la care te poti gandi este sa tragi un fum cat mai lung!

Cum aveti de gând să va recuperati?

– Nimic special … Ne vom odihni, mâine avem de facut un drum lung înapoi acasă, – a spus Wang Yue.

– Cel mai probabil voi citi cu atenţie regulile Cupei! – a adăugat sarcastic Li Chao.

Sursa: http://www.ugra-chess.ru/eng/interv_18.htm

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.