Elisabeta Polihroniade invitata de onoare la superturneul de la Bilbao

La superturneul de la Bilbao, Romania a avut reprezentanti de seama prin Elisabeta Polihroniade si Emil Danut Gabar. Invitatia oficiala a organizatorilor de la Bilbao a fost onoranta pentru marea maestra Elisabeta Polihroniade, care a fost invitata si la masa comentatorilor de catre renumitul Leontxo Sanchez . Gazdele au scris despre reprezentanta sahului romanesc pe varianta spaniola a siteului chessbase urmatoarele:

polihroniade_leoncio_sanchez_bilbao

Elisabeta Polihroniade  impreuna cu celebrul comentator spaniol, Leontxo Sanchez

Elisabeta Polihroniade s-a nascut la 24 aprilie 1935 in Bucuresti, Romania. Ea este o legenda a sahului feminin romanesc si este mare maestra internationala de sah. Ea a fost campioana a tarii in 1966, 1970, 1971, 1972, 1975, 1976 si in  1977 si a aparat culorile Romaniei la 10 olimpiade incepand cu anul 1966. Elisabeta Polihroniade este arbitru, jurnalist si cu o activitate deosebita in radio si televiziune, unde a promovat sahul.

bazna_premiere1

E. Polihroniade promotor la Bazna, unde au fost prezente vedete de prim rang ale sahului mondial

Aprecierea unanima este si pentru superturneul de la Bazna 2009, unde doamna Polihroniade a fost promotorul acestei remarcabile realizari a sahului romanesc la nivel organizatoric. Se asteapta o mare realizare pentru imaginea si pentru sahul romanesc si anume introducerea turneului de la Bazna in circuitul superturneelor mondiale, alaturi de marile turnee ale lumii.

ALTE POSTARI RELEVANTE

2 Comentarii

  • Masto din Cismigiu

    Frate nu-mi vine sa cred ca-l vad pe Gabar Emil Danut in elita sahului , nici nu stiam ca-l cheama asa ,am aflat de pe net .Mare ai ajuns iar cind te-am salutat acum vreo 2 ani nu mi-ai raspuns probabil nu bagi in seama jucatorii slabi din Cismigiu.Ba frate aveau dreptate Vali Nicolaide -D-zeu sa-l odihneasca ,Parik Stefanov , Dan Negureanu -tractorul Cojocaru Catalin – Teica D-zeu sa-l odihneasca ,Dan Mitaru-Mitache , Florescu Codrut-corbul ,Ady FranguleaD-ZEU sa-l odihneasca baieti de baieti ,ca esti afon din toate punctele de vedere.Sa treci pe aici sa mai joci sah si sa fii ultimul ha ha …….. noroc ca astia te protejau pe vremea aceea.Afonule

    decembrie 18, 2010 - 11:19 am Raspunde
  • Stefan nasul

    Da, ai dreptate in privinta lui Gabar si cum il mai cheama insa vreau sa-ti spun ca nu-i un tip rau ,sincer eu l-am cunoscut prin Mitache ,conul Pessi , Teicanul sau Corbul si nu mi s-a parut increzut , cred ca nu ar umbla in preajma lor daca nu-l acceptau .Chiar daca-i afon in sah este treaba lui ,important este ca s-a orientat si face ceva.Asa ca Masto treci la joc.

    decembrie 21, 2010 - 2:00 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.