Aniversarea de 25 de ani a meciului Karpov-Kasparov continua in decembrie la Paris

Incredibil! Neasteptat! Nesperat!

Presa franceza sahista  exulta in momentul in care a fost confirmata si la Paris o  intalnire de vis, intre cele doua mari legende ale sahului mondial: Karpov si Kasparov . Aniversarea a 25 de ani a celor doi K, va avea loc intr-o locatie de prestigiu si anume la Luvru. Cum au ajuns cei doi sa fie convinsi ca dupa intalnirea lor din 12 septembrie de la Valencia sa ajunga si la Paris?

kasparov_karpov25

Aniversarea celor 25 de ani de meciul Kasparov-Karpov continua dupa Valencia, la Paris

Explicatia este simpla si este rezultatul unei puternice legaturi de prietenie si incredere reciproca, dintre CCAS. Cand Anatoly Karpov(56 ani) l-a sunat pe  Garry Kasparov(46 ani) pentru a ii expune proiectul de “revansa” dupa 25 de ani la Paris, CCAS a fost de acord imediat pentru a asigura organizarea incredintata de cei doi mari campioni.

Kasparov_simultan4

Simultanele date de Garry Kasparov au avut si vor avea  o audienta extraordinara

CCAS ( organizatoarea fabulosului festival de la Cap D’agde)impreuna cu  marele maestru Bashar Kouatly ( care a fost organizatorul unei faze de campionat mondial in anul 1990 la Lyon si director la revista de sah Europe Echecs si presedinte al Federatiei Franceze de Sah au acceptat imediat pentru a studia toate aspectele organizatorice. Sprijin si ajutor pentru organizarea importantului eveniment vin de la Federatia franceza si alte  comisii, sponsori, UNICEF, Europe Echecs.

Karpov_Anatoly_es Kasparov_port

In Decembrie 2009 va fi o sarbatoare sahista pariziana timp de 3 zile (11, 12 si 13 decembrie) prin desfasurarea de simultane, turnee de blitz si de sah rapid, unde cei doi mari fosti campioni mondiali se afla pe prima pagina a ziarelor franceze, pentru cel mai mare eveniment organizat in sahul francez.

Karpov_Cap_Adge

Fondurile si incasarile acestui meci Karpov – Kasparov vor fi donate organizatiilor umanitare

Meciul acesta de la Paris este unul pentru o cauza umanitara si incasarile de la aceasta grandioasa manifestare sahista vor fi donate pentru cercetarea medicala si pentru organizatia UNICEF.

Meciul Karpov-Kasparov, arbitrat de Geurt Gijssen

Geurt Gijssen, arbitrul olandez de şah, a încheiat un acord cu organizaţia care va reedita revanşa meciului pentru titlul mondial dintre marii maeştri Anatoli Karpov şi Gari Kasparov, pentru a conduce această confruntare, programată la Valencia, între 21 şi 25 septembrie.

GeurtGijssen

Geurt Gijssen

Gijssen, care a condus ultimele două meciuri dintre Karpov şi Kasparov şi care a oficiat recent la turneul de la Monte Carlo, este un arbitru obişnuit la Olimpiadele de şah, iar în 2006 a fost arbitru principal la meciul pentru campionatul mondial dintre bulgarul Topalov şi rusul Kramnik.

kramnik_topalov_Geurt Gijssen

Geurt Gijssen (primul din dreapta in picioare) a arbitrat si tensionatul meci Kramnik – Topalov

Olandezul, care este profesor de matematică şi expert în literatură şahistică, s-a dedicat arbitrajului de şah din 1980, potrivit Agerpres.

(Scris de Ana-Maria Lazar pe www.adevarul.ro)

ALTE POSTARI RELEVANTE

5 Comentarii

 • dan_bujor

  Foarte frumos. Astfel de evenimente nu pot decat sa duca la popularizarea sahului.

  septembrie 11, 2009 - 11:40 am Raspunde
 • Vasy Strugari

  Hai Karpov!!!

  septembrie 11, 2009 - 2:06 pm Raspunde
 • Jack

  saracul karpov mai ia o bataie

  septembrie 11, 2009 - 6:06 pm Raspunde
 • Mures

  doamne…daca am noroc,voi fi acolo!!!

  septembrie 11, 2009 - 7:26 pm Raspunde
 • Mtudorache

  Baieti, eu stiam ca meciul incepe in 21 la Valencia! M-ati bagat in disperare! Credeam ca am pierdut partidele live.

  septembrie 14, 2009 - 12:31 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.