- 11 sept. 2009
O diagrama pe zi – la sfarsit de saptamna
Pentru azi va propun spre rezolvare urmatoarele diagrame
Citeste Articolul- 30
- 973
- 6
Pentru azi va propun spre rezolvare urmatoarele diagrame
Citeste ArticolulCiteste Articolul
Agenda si anexele celui de-al 80-lea Congres FIDE au fost publicate pe site-ul FIDE. Congresul va avea loc in perioada 11-18 octombrie la Khalkidiki, in Grecia. Printre multe propuneri interesante (anexele), mentionam una in care se vorbeste despre regulamente si certificate pentru managerii jucatorilor. Mai jos aveti textul propunerii:
“Dragi membrii ai Consiliului Prezidential
A doua propunere este urmatoarea:
La ora actuala sunt multe persoane in lume care afirma ca sunt manageri ai jucatorilor profesionisti.
Citeste Articolul
Nici nu mai stiu exact cate turnee a castigat Valeanu Eduard anul acesta…trei, patru, cinci? Oricum, e devreme sa-i facem bilantul , caci se pare ca-l va castiga si pe acesta si mai sunt vreo 3 luni jumatate din acest an!
Toate aceste victorii n-au scapat lumii, care a inceput sa vorbeasca pe la colturi, se formeaza un curent pro-Valeanu, amanunt care nu ne-a scapat: de cate ori punem numele sau in titlu unui articol este mereu bine citit! Spre exemplu am vazut aseara un comment la noi pe blog, din partea unei doamne sau domnisoare pe nume Lavinia: ” Din punctul meu de vedere probabil merita convocat si campionul national en titre Valeanu Eduard, corect? ”
Sigur, este un punct de vedere, pe care doar il semnalez, dar lumea vorbeste…
Partida de azi il are in prim-plan pe … Valeanu (cine altul?), cu o (noua) miniatura. Nu a fost cea mai interersanta partida a rundei neaparat, dar Dan Nuta a fost un pic neatent si …a uitat sa faca poza la fisa partidei Manea-Filip de la prima masa. Nu este nici o problema, n-o sa-i sarim in cap acum, ba dimpotriva, o sa-i multumim pentru faptul ca ne-a ‘aprovizionat’ runda de runda cu partide.
Valeanu,Eduard (2457) – Janakiev,Ivan (2210) [B31]
Festivalul International CS Siciliana Eforie Nord (7), 10.09.2009
[AS]
Citeste Articolul
Incredibil! Neasteptat! Nesperat!
Presa franceza sahista exulta in momentul in care a fost confirmata si la Paris o intalnire de vis, intre cele doua mari legende ale sahului mondial: Karpov si Kasparov . Aniversarea a 25 de ani a celor doi K, va avea loc intr-o locatie de prestigiu si anume la Luvru. Cum au ajuns cei doi sa fie convinsi ca dupa intalnirea lor din 12 septembrie de la Valencia sa ajunga si la Paris?
Aniversarea celor 25 de ani de meciul Kasparov-Karpov continua dupa Valencia, la Paris
Citeste ArticolulCampionatul Continentului Americii a avut loc in luna august la Sao Paulo, cu participarea a 268 jucatorii, incluzand 27 GM si 30 IM. Turneul a contat si drept criteriu de calificare pentru Cupa Mondiala din decembrie. Iata cateva din cele mai interesante partide jucate la acest eveniment important. Dupa ce a condus o mare parte din turneu, brazilianul Gilberto Milos (GM, 2602) putea sa iasa pe locul 1 daca nu rata castigul in doua partide, printre care si cea urmatoare impotriva lui Shabalov (GM,2580). Shabalov a iesit pana la urma primul cu 9/11.
Milos,Gilberto (2589) – Shabalov,Alex (2580) [B78]
Sao Paulo 2009, 08.2009
Citeste ArticolulDupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.
Judith Polgar- Alexey Shirov
Citeste Articolul
Astazi avem un studiu foarte frumos al lui Henri Rinck, in care albul, cu tot dezavantajul material, castiga spectaculos.
Albul muta si castiga
Citeste Articolul
La Bilbao in runda a 4-a Shirov a facut remiza cu Karjakin iar cealalta partida s-a decis in favoarea lui Aronian. Revenire extraordinara a lui Aronian, care dupa ce a pierdut in runda1 a castigat 3 partide la rand, inclusiv revansa cu Grischuk.
Aronian, cu chef de interviuri dupa 3 victorii consecutive
Aronian,L – Grischuk,A [D15]
2nd Grand Slam Masters Bilbao ESP (4), 08.09.2009
Citeste Articolul
Update ora 19.40
12 China 1 devine campioana mondiala pe echipe!
Citeste Articolul
Fii la curent cu ultimele postari