Lumea sahului il sprijina pe Tkachiev, campionul Frantei avertizat, continua turneul de la Kolkata

eu16

Ne cerem scuze pentru proasta inspiratie de a publica in Front Page un articol (fie el si o simpla traducere) cu un titlu de asemenea prost ales Campionul Frantei beat la partida la un open din India- dat afara de la partida si, foarte probabil, din turneu!.

Intr-o tardiva incercare de reabilitare in fata dvs vom lasa in Front Page timp de o zi scurtul mesaj primit de la marele nostru jucator , Monel Tratatovici, urmat de traducerea pozitiei luate de catre cunoscutul GM Arthur Kogan- pozitie prin care il sprijina pe Tkackhiev si in plus explica anumite motive ale incidentului. Inca o data, ne cerem scuze!


“Salut, prieteni!
Consider de datoria mea, ca mare iubitor al sahului, sa public aici interventia prietenului meu IGM Arthur Kogan.
Toate bune, Monel”

De la: Arthur
Trimis: Friday, September 04, 2009 4:22 PM
To: alekhinechessclub@hotmail.com
Cc: info@chessbase.com
Subiect: Vladislav Tkachiev

Stimati organizatori,

Imi pare rau foarte rau sa aflu despre accidentul in care a fost implicat bunul meu prieten (inca din copilarie) GM Tkachiev, o foarte talentata si fermecatoare personalitate faimoasa a lumii sahului.

Doresc sa-mi exprim scuzele pentru trista intamplare iubitorilor sahului si multilor fani, dar in acelasi timp solicit intelegere si ajutor.

Vlad are probleme cu bautura de cativa ani datorita unor depresii severe si a unor vechi obiceiuri rele rusesti (vodka!), dar in ultima vreme cu eforturi foarte mari si sprijin din partea prietenilor sai a reusit sa le depaseasca (nu a avut de ales, are mari probleme de sanatate!). El a dovedit aceasta castigand ultimul campionat al Frantei cu un rezultat fantastic si aratand o forma excelenta! (Aproape 3 luni fara alcool!). Am fost extrem de fericit sa aud aceste lucruri si speram sa-si reia ascensiunea catre varfurile ierarhiilor sahului unde merita sa fie! (A ajuns de doua ori in primii 8 la Campionatele Mondiale!)

Va rog sa-i transmiteti salutarile mele si marea mea dorinta ca va avea grija si va redeveni acel Vlad pe care il iubim cu totii, si incetati sa-l mai umiliti in public.

Acest talentat om merita mult mai mult si este clar ca voi aprecia sincerul dumneavoastra ajutor si intelegerea de care veti da dovada! (Chiar un doctor daca e nevoie, sau orice alt tip de ajutor cum ar fi un bilet de avion cu care sa se intoarca acasa si familia sa va plati ulterior pentru cheltuieli).

Este alegerea dumneavoastra, voi respecta intodeauna dreptul la informarea publicului si de multe ori am luptat pentru adevar si pentru mai mult respect acordat sahului, dar personal nu cred ca sahul va avea de beneficiat de pe urma asemenor cazuri raspandite in media de peste tot pe glob si voi aprecia daca veti trata cazul lui cu un respect maxim, pana la urma istoria be arata ce se intampla daca uitam mostenirea lasata de jucatorii de sah si nu-i intelegem…

Toate cele bune,

GM Kogan Arthur

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.