A fost facut public clipul oficial al meciurilor dintre Gari Kasparov si Anatoli Karpov

Organizatorii meciului dintre Kasparov si Karpov, intitulat  “Valencia, cuna del ajedrez moderno” au prezentat clipul oficial al evenimentului. Acesta prezinta imagini din istoria Valenciei, crearea Damei ca si piesa a sahului, precum si importanta meciului dintre cei doi, dupa 25 de ani de la ultima intalnire.
KasparovKarpov
Organizatorii au stabilit programul intalnirii, dupa cum urmeaza: in prima zi va fi conferinta de presa urmata de o petrecere de bunvenit, unde publicul are acces liber pentru intrebari si autografe. Ziua se va incheia cu un simultan dat de cei doi mari jucatori.
In urmatoarele doua zile se va juca sah rapid (25 minute de fiecare), iar in ziua 4 se vor juca blitzuri (5 minute de fiecare), in total 12 partide.
In ultima zi va fi ceremonia de inchidere.
Vizionare placuta si vom fi aprope de acest eveniment de unde vom aduce si alte informatii,  speram interesante pentru dumneavoastra.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=o9cuTBhPSuM]

Transmisia live in pericol?
La sfarsitul lunii iulie primaria orasului Valencia a organizat o conferinta de presa in care a prezentat cateva detalii despre acest meci. Unul din punctele prezentate de organizatori a fost si cel legat de transmisia live. Organizatorii se asteapta la  10 000 000 de utilizatori zilnic pe serverul care va transmite meciul. “Daca estimarile sunt corecte, atunci transmisia live este in pericol” a comentat directorul tehnic, dlul. Anev. “Hardware – ul care sa suporte un asemenea nivel de vizite este foarte complex si foarte scump, cu siguranta peste posibilitatile unui eveniment sahisitic, in acest moment.”

Un turneu mondial facut de Kasparov and Karpov?

Rita Barbesa, primarul Valenciei, a facut publica o informatie importanta in cadrul conferintei din luna iulie. Kasparov si Karpov vor incepe probabil un turneu mondial, prima oprire fiind in Valencia. Barbesa nu a dezvaluit mai  multe detalii, dar se asteapta ca acest lucru sa ajute la cresterea sahului la nivel international, si sa atraga mai multi sponsori.

ALTE POSTARI RELEVANTE

2 Comentarii

  • dan_bujor

    Frumos clipul. Aproape c-am inteles tot ce zicea comentatorul.

    august 28, 2009 - 6:12 pm Raspunde
  • MODEST

    Intr-adevar frumos clipul si foarte sugestiv. Bravo spaniolilor ca sunt in stare sa organizeze un astfel de eveniment care ne va aminti de celebrele meciuri dintre cei doi mari campioni.

    august 29, 2009 - 12:32 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.