Interviu cu WIM Ekaterina Dolzhikova, sotia lui Karjakin

eu16
Inca o familie tanara si frumoasa a fost creata recent: starul sahului Sergey Karjakin si WIM Ekaterina Dolzhikova. Dupa nunta cei doi tineri s-au bucurat de o scurta luna de miere in Crimeea inainte de a sosi la Jermuk unde Karjakin ia parte la turneul de Grand Prix. Ekaterina a fost bucuroasa sa ne impartaseasca impresiile ei. (interviu luat de ofiterul de presa a FIDE GP de la Jermuk, Lilit Mkrtchian)
– Felicitari, Katya, pentru casatoria voastra!
– Multumesc.
Lilit-Katya
WIM Ekaterina Dolzhikova (dreapta)

Cum l-ai descrie pe Sergey, cum este in viata reala?
– Sergey este foarte romantic si foarte grijuliu. Cand am probleme, mereu ma incurajeaza. Este optimist, intotdeauna este in dispozitie buna si sunt foarte fericit sa fiu langa el.
Cum iti place sa-ti petreci timpul liber?
Ne place poezia si adesea ne place sa ne petrecem timpul liber citind literatura si poezie clasica ruseasca. Spre exemplu, am citit recent Evgeny Onegin a lui Puskin. De asemenea ne place muzica. Eu cant la pian si la chitara, iar Sergey invata sa cante la chitara si in curand va canta…
Si inca ceva interesant: cand am inceput sa ne intalnim, uneori Sergey ma suna la telefon si jucam sah orb. Deloc surprinzator, acele partide se incheiau cu victoria lui Sergey.
– Cum iti imaginezi viitarea ta familie? Cu multi copii sau unul este suficient? Si ti-ar placea ca ai tai copii sa fie sahisti precum parintii lor?
Mi-ar placea sa am o fata si un baiat; cred ca unul nu este suficient. Ar fi foarte bine daca ei ar deveni sahisti, dar Sergey are alta parere.
KK1
Cum este bucataria? Iti place sa gatesti?
Da, imi place. Am fost invatata sa gatesc in special mancaruri ucrainiene de catre mama mea, si as adauga ca lui Sergey ii place cum gatesc. In mod deosebit el prefera mancarurile cu carne precum si dulciurile, foarte mult.
Te rog, spune-ne un pic despre tine.
Studiez la institutul lingvistic din Kiev, la departamentul de engleza. Dar peste toate imi place sa joc sah si Sergey ma ajuta la asta. In general, toti membrii familie noastre sunt amatori de sah. Sora mea este WGM iar tatal meu si cu mama mea joaca sah seara foarte des.
KK2
Atunci asta inseamna ca ei sunt foarte fericiti sa-l vada pe Sergey alaturi de tine.
Da, s-au bucurat sa ne vada impreuna. Si eu ma bucur sa am un sahist ca sot. Cand doi oameni care sunt impreuna au aceeasi profesie se inteleg mai bine.
Katya, iti multumesc pentru interviu. Sper sa te vad mereu atat de fericita si vivace ca acum.
(SURSA: Siteul oficial al turneului FIDE Grand Prix- Jermuk)


0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.