Ploieşti: Pensionarilor din vestul municipiului li s-a amenajat un club unde pot juca si sah

Pensionarii din cartierul de Vest al Ploieştiului sunt invitaţi să lase banca din parc pe scaunul din faţa mesei de şah sau table, în incinta unui centru de recreere destinat exclusiv lor.

sah_club2

Un al doilea centru de informare şi recreere pentru pensionari şi-a deschis porţile, ieri, în Ploieşti. De această dată, beneficiarii sunt persoanele de vârsta a treia care locuiesc în zona de vest a municipiului.

La inaugurarea sediului unde pensionarii îşi pot petrece timpul liber, la doi paşi de parcul Aurora, nu a fost prezent decât un singur vârstnic şi primarul Andrei Volosevici. “Noi le-am aranjat mesele de joc. Ploieştenii vor putea juca şah, rummy, cărţi sau table, pot asculta muzică şi pot vorbi despre orice le face plăcere. Au scaune destule, spaţiul este generos”, a precizat edilul şef.

Acesta a mai precizat că în incinta centrului de recreere se află şi un birou unde funcţionari publici vor oferi informaţii pensionarilor, cu privire la documentaţiile care le sunt necesare în diverse domenii şi chiar despre activitatea municipalităţii.

Interesaţi de problemele de cartier
În timp ce în interiorul clubului domnea liniştea, afara, locuitorii blocurilor din vecinătatea fostului punct termic unde s-a amenajat centrul stăteau liniştiţi pe bănci, la umbra copacilor, citind ziare si discutând ultimele bârfe din cartier.

ploiesti_club

Pensionarii vor trebui sa plateasca o cotizatie lunara pentru a se distra la centrul de recreere

Oamenii erau interesaţi să stea de vorbă cu primarul Ploieştiului nu despre partidele de şah sau de table pe care le pot juca la centru, ci vroiau să-i semnaleze câteva probleme din zona, cum ar fi gropile din asfalt, gunoaiele de pe domeniul public sau pensiile prea mici pe care le au unii dintre ei.

“Este bine ce a făcut Primăria, dar consider că pe vremurile astea grele ar fi trebuit să schimbe lista priorităţilor. E util şi un loc unde să ne recreem, însă după ce punem la punct problemele care ne dor”,  este de părere  Marin Voicu, un pensionar în vârstă de 70 de ani.

“De exemplu, pe strada Înfrăţirii, unde funcţionează acest centru, maşinile circulă pe o aleie pe care nu ar avea voie să intre, punând în pericol viaţa nepoţilor noştri. Ar trebui să nu mai permită accesul maşinilor pe aici”, a mai spus acesta.

Alte trei centre sunt în plan
Primul centru de informare şi recreere pentru pensionari a fost inaugurat în luna iunie, în cartierul Malu Roşu, pe strada Măgurii, în imediata vecinătate a bisericuţei de lemn.

Reprezentanţii municiplităţii au declarat că urmeaza să fie amenajate încă trei astfel de locaţii unde pensionarii să-şi poată petrece timpul liber, în celelalte cartiere ale Ploieştiului. Pentru a devenit membri ai acestor centre, persoanele de vârsta a treia trebuie să achite o cotizaţie lunară de până la 5 lei de persoană.

Maria Tănase, 55 de ani, pensionară
“Este foarte bine că avem un astfel de loc unde să ne simţim bine. Nu am ştiut că se amenajează a;a ceva în fostul punct termic. Cred că soţul meu îşi va petrece multe ore acolo, mai ales că-I place să joace table”

Aurica Măneci, 69 de ani, pensionară
“Mai bine stau afară pe bancă şi privesc natura. Dacă ar fi prea cald atunci cred că m-aş refugia în interiorul centrului. Cred că o să fie numai bărbaţi acolo, femeile nu prea joacă rummy sau table. Noi stăm mai mult în bucătărie”

(Scris de Codruta Horja pe www.adevarul.ro)

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.