Kramnik intra in Cartea Recordurilor!

Marele Maestru Vladimir Kramink a intrat in Cartea Recordurilor dupa ce a castigat Superturneul de la Dortmund pentru a 9-a oara, dupa cum a anuntat siteul web rusesc NewsRu.com.

Kramnik a castigat editia 2009 a Superturneului de la Dortmund invingandu-l pe Arkadij Naiditsch in ultima runda si a terminat cu un punct in fata lui Carlsen, Leko si Jakovenko.

2723_400x300

The Sparkassen Chess Meeting a avut loc in perioada 2-12 iulie in Dortmund, Germania. Carlsen, Jakovenko, Kramnik, Leko, Bacrot si Naiditsch au jucat intr-un turneu inchis tur-retur. Ritmul de joc a fost de 40 de mutari in 100 minute + 50 minute pentru 20 de mutari + 15 minute pana la incheierea partidei cu increment de 30 secunde pe mutare de la startul partidei.

Ceea ce a inceput ca un turneu plictisitor s-a incheiat pana la urma cu 3 runde foarte spectaculoase. In ultima partida Vladimir Kramnik l-a invins pe castigatorul din 2005 Arkadij Naiditsch, in timp ce partidele Carlsen-Bacrot si Leko-Jakovenko s-au incheiat amandoua remize.

Kramnik a aratat o execelnta pregatire pentru acest turneu si in ultima runda a demonstrat un joc inventiv impotriva lui Naiditsch. A fost o mica imbunatatire asupra variantei, jucata de Leko cu doua runde inainte.

Fostul campion mondial a demonstrat din nou ca este cel mai puternic la Dormund- pentru a 9-a oara. Dupa incheierea turneului, Kramnik a declarat: “Noul obiectiv al carierei mele sahistice este sa castig in Dortmund pentru a 10-a oara.”

Kramnik este primul jucator din lume care castiga unul dintre cele 3 superturnee (Corus, Linares sau Dortmund) pentru a noua oara. Pana acum el era la egalitate cu Kasparov care castigase la Linares de 8 ori. Comparatia este un pic incorecta totusi, deoarece Linares a fost mereu un turneu mai puternic.

(Sursa Susan Polgar Blog)

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.