Braila: Şah în vacanţa mare la Şcoala “I. L. Caragiale”

În perioada 22 iunie – 3 iulie, la Şcoala “I. L. Caragiale” Brăila s-au desfăşurat cursurile şcolii de vară

“Şahul – inteligenţă, perspicacitate, prezenţă de spirit”.

Braila_carag

Elevii braileni se intrec si castiga cunostinte noi despre sportul mintii

Au participat elevi din clasele I A şi a II-a A Step by Step şi membri ai cercului de şah din şcoală. Elevii şi-au însuşit numeroase noţiuni teoretice ale jocului de şah, s-au jucat foarte multe partide şi au dezlegat şi analizat probleme de şah sub îndrumare specializată. De asemenea, micuţii s-au cunoscut mai bine şi în alte ipostaze, au câştigat partide de şah, dar au primit cu calm şi înfrângerea. Cursurile şcolii de vară s-au finalizat prin acordarea de diplome tuturor participanţilor, dar şi premii şi cupe pentru aceia care au acumulat maximum de puncte la toate formele de evaluare aplicate. S-au remarcat elevii Raisa Lazăr, Alexandru Ion, Anna Abronov, Andra Maraloiu, Sabina Simion, Ciprian Răileanu – clasa aII-a A Step by Step şi Marina Zafiu, Răducu Zecovici – clasa I A.

Doroftei_Nicu1

Nicolae Doroftei a coordonat si asistat cursurile de vara de la Braila

Iniţiatorii şi organizatorii activităţilor au fost învăţătoarele Livia Spiţă, Elena Stanislav şi Monica Ionescu. Asistenţa de specialitate a fost asigurată de Nicolae Doroftei, iar Clubul Fairplay a oferit diplomele şi premiile.

(Scris de Madalina Grosu pe www.obiectivbr.ro)

Clubul Sportiv FAIR PLAY Braila  organizeaza cursuri de sah pentru copii, incepand cu varsta de 5 ani.

Prin intermediul acestora, copilul dumneavostra isi va dezvolta memoria, puterea de concentrare, imaginatia, gandirea logica, aptitudinile matematice, spiritul competitiv dar si cel de echipa, capacitatea de a lua decizii sub presiunea timpului.

Sahul este o modalitate extrordinara pentru copii de  a–si consolida imaginea si increderea in sine dar si de a intelege consecintele propriilor actiuni, devenind mult mai responsabili si obiectivi.

Mod de viata sau doar placere de a concura, sahul constituie piatra de incercare a inteligentei umane!” dupa cum spunea Goethe dar si „ cel mai minunat mijloc de disciplinare a gandirii, de ordonare a domeniilor de cunoastere si de recreatie a spiritului. Este un univers comprimat pe 64 de patratele” (Nicolae Iorga).

Pentru relatii si inscrieri  ne puteti contacta la urmatoarele numere de telefon:

0743.483.660

0769.358.066

0765.888.170

precum si la urmatoarele adrese de  e-mail:

lara12apr@yahoo.com

doron50ro@yahoo.com

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.