Teimour Radjabov despre Bazna si turneele viitoare

Marele maestru Teimour Radjabov, a fost prezent la Turneul Regilor de la Bazna, unde a impartit locul 3. Intr-un interviu acordat site-ului Day.az, a vorbit despre acest turneu si cele viitoare.

Teimour Radjabov

Ati fost cel mai bine clasat jucator laBazna, dar la sfarsit ati impartit locul 3. Cum evaluati acest rezultat?

Teimour Radjabov: Da, a fost cel mai bine clasat, dar a fost doar o mica diferenta intre mine si ceilalti jucatori. Sa nu uitam cine au fost adversarii mei. Vassily Ivanchuk– castigator a nenumarate turnee puternice; Alexei Shirov recent castigator la Sofia; Boris Gelfand, castigator a campionatului Mondial de sah rapid in 2009; Gata Kamsky, castigator a ultimei editii a cupei Mondiale, care a jucat si meciul candidatilor pentru trofeul mondial cu Veselin Topalov; si nu in ultimul rand Liviu-Dieter Nisipeanu, cel mai bun jucator roman, Campion European in 2005. Nu este nici o coincidenta in numele turneului. Pot spune ca rezultatul meu a fost unul normal. Au fost multe jocuri intense si remarcabile. Cel putin in doua dintre ele eram aprope sa le castig.

Impotriva cui ai ratat Victoria?

Teimour Radjabov: Impotriva lui Shirov si Gelfand. Am avut pozitie buna si cu putina atentie le puteam castiga.

FIDE a anuntat recent regulile pentru selectia candidatilor in campionatul mondial. Cat de dificil va fi sa prindeti un loc in acest circuit?

teimour-radjabov-square-9-8510

Teimour Radjabov: Nu stiu inca. Nu ma gandesc la regulile FIDE. Sunt reguli si eu joc conform acelor reguli. Care este logica unor discutii fara sfarsit? Multe dintre ele, in opinia mea, sunt departe de a fi perfecte, dar pe de alta parte, FIDE lucreaza la procesul de selectie, circuitul de campionat mondial se va desfasura, si asta este un lucru bun pentru sah.

Acesta inseamna ca prioritatile dvs sunt turneele de Grand Prix si Cupa Mondiala?

Teimour Radjabov: Asa ar trebuie sa fie. Sincer, exista inca confuzie in calendar. Doua din cele mai importante si dificile turnee aprope ca se suprapun. Grand Prix-ul incepe dupa cateva zile dupa Cupa Mondiala, iar locul de desfasurare pentru faza finala urmeaza sa fie determinat.

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.