Turneul Regilor – runda a 4-a pe scurt

(Sursa: ChessVibes)

Desi toate partidele din runda a 4-a de la Turneul Regilor de la Bazna s-au incheiat remiza, a fost o runda frumoasa. Gelfand a fost foarte aproape sa-l invinga pe Kamsky intimp ce Ivanchuk a ratat castigul impotriva lui Radjabov.

Un Ivanchuk bine pregatit, care a aparut cu o noutate puternica in Varianta celor patru cai din Siciliana, a obtinut un avantaj mare in final impotriva lui Radjabov. Criza de timp a lui Chuckie combinata cu contrajocul rapid al lui Radjabov l-au impiedicat pe Ivanchuk, cu Albele, sa invinga.

Teimour Radjabov

Vassily Ivanchuk

In partida sa contra lui Kamsky, Gelfand a aratat un plan instructiv prin care a schimbat nebunul de campuri negre al Negrului dupa care a pus presiune pe f6 cu ambele turnuri si dama. Ar fi trebuit sa castige, dar americanul a scapat ca prin urechile acului!

Gataulla Kamsky

Boris Gelfand

Partida dintre cei doi magicieni Nisipeanu si Shirov a fost un pic dezamagitoare, in ciuda ideii noi a Albului la mutarea a 9-a. Dupa partida Shirov a declarat: “Am simtit ca 9.Bd5 este o noutate tipica a la Nisipeanu– el nu tinteste neaparat pentru avantaj in deschidere, dar m-a fortat sa-mi consum timpul si sa joc cu multa acuratete. Mi-am dat seama ca la joc precis Negrul ar trebui sa mentina egalitatea si ca este foarte probabil ca dupa schimburi masive partida sa se incheie remiza. Si asta s-a intamplat in partida”.

Alexei Shirov

Liviu-Dieter Nisipeanu

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.