Anand “Inca mai invat”

eu102

A devenit primul mare maestru al Indiei in 1988 la varsta de 18 ani. Acum, la 39, este poate un campion mondial pe care nimeni nu-l poate critica. A castigat campionatul mondial in toate formatele, a invins orice jucator pe care l-a intalnit in lumea sahului, este numarul 1 de aproape 2 ani si a ramas cu incapatanare in top 3 de aproape 12 ani (uimitor!) – din 1996 pana in Septembrie 2008.

anand

Viswanathan Anand, totusi, considera ca se afla inca in progres. “Incerc cateva lucruri noi anul acesta, inca lucrez la ele, invat lucruri noi” a declarat el in timpul unui simultan pe care l-a acordat in New Delhi, capitala Indiei, impotriva a 8 copii din 6 orase alesi dintr-un numar de 7000.

Disputarea a 8 partide in acelasi timp este joaca de copii pentru Anand, care de obicei da simultane impotriva a cca 30 jucatori sau chiar mai multi.

“Sunt absolut paranoic in privinta faptului ca mintea mea poate rataci aiurea si asta imi afecteaza concentrarea la partide. Sunt fanatic in privinta asta si de aceea de obicei ma izolez cu sahul meu inaintea unui turneu important, asa cum am facut inaintea campionatului mondial de la Bonn (din 2008). Este absolut esential sa fi concentrat 100%”, a zis Anand.

ALTE POSTARI RELEVANTE

2 Comentarii

 • vasim

  Asta da profesionist.
  Ma intreb insa daca pe timp indelungat nu te strici de cap!
  Exagerarile merg pana la un anumit punct!

  iunie 17, 2009 - 1:43 pm Raspunde
 • obezeanu

  Pai daca si Anand mai are de invatat,
  eu ce sa mai zic…

  iunie 17, 2009 - 8:54 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.