Stiri din sah – 24 din 24 ore – Marti 09 iunie

Update 22,40

7.Cupa Poikovsky, runda 6

Inarkiev, Ernesto – Gashimov, Vugar ½-½

Sutovsky, Emil – Bologan, Viktor 1-0

Naiditsch, Arkadij – Motylev, Alexander 0-1

Efimenko, Zahar – Onischuk, Alexander 0-1

Shirov, Alexei – Rublevsky, Sergei ½-½
Clasament dupa runda 6:
1. Motylev, Alexander 5

2. Gashimov, Vugar 4 1/2

3. Inarkiev, Ernesto 4

4-5. Sutovsky, Emil, Naiditsch, Arkadij 3 1/2

6-7. Onischuk, Alexander, Bologan, Viktor 2 1/2

8.Rublevsky, Sergei 2

9.Efimenko, Zahar 1 1/2

10. Shirov, Alexei 1
(DB)

Update 20,44

6.Batumi, Campionatele europene de juniori 8 ani

Reprezentantii Romaniei au avut evolutii bune in ultimele 2 runde si au reusit sa se apropie de valoarea lor si implicit de locurile fruntase din clasament. In runda 4 Fluerariu Radu a remizat , iar in runda 5 a reusit o victorie cat se poate de pretioasa, acumuland 3 puncte dupa primele 5 runde. La turneul fete, Andreea Nastase a trecut de tracul de inceput al competitiei si a punctat in rundele 4 si 5 necrutator, cu victorii care au schimbat evolutia jucatoarei romance radical. Acum Andreea are 3 puncte si priveste de la un +1 incurajator ultimele 4 runde. O mentiune deloc placuta despre siteul competitiei, care este sub orice critica. In afara de muzica care te insoteste la intrare si rezultatele pe runde actualizate cand binevoiesc georgienii, nu ai nimic de vazut. Nici clasamentul nu se actualizeaza decat tarziu, nu mai spun de partide in direct sau partide pentru download. Ne asteptam la mai mult, avand in vedere ca este o competitie europeana,totusi!(IC)

Update 19.05

5. Ivanchuk : “Am o intrebare”

In ultima conferinta de presa de duminica, ofiterul de presa alturneulul de la Leon, Leontxo Garcia, a intrebat daca mai sunt si alte intrebari, moment in care Ivanchuk a dorit sa adreseze el o intrebare. Aceasta a fost : “In jocul 2 de blitz  jucatorii au ajuns intr-un final faimos turn si cal contra turn, in care Carlsen a incercat sa  il castige timp de 53 de mutari. De ce arbitrii nu au intervenit?“. Deoarece partida era una de blitz cu 5 min + 3 sec increment, automat jucatorii nu inregistreaza mutarile pe foia de partida. Carlsen a cerut remiza exact la mutarea 100.

Update 18.30

4. Stephen Rome Pangilinan, la 6 ani, a castigat primul turneu in Las Vegas

La varsta de 6 ani, Stephen Rome Pangilinan, de la clubul Milo Checkmate Philippines, a castigat turneul organizat de Susan Polgar in Las Veags, la sectiunea sub 8 ani.  Acesta a castigat turneul cu un total de 5 puncte.

Update 18.15

3. Maia Chiburdanidze Cup

In perioada 4 – 14 iunie are loc unturneu international dedicat marii sahiste georgiene Maia Chiburdanidze. Turneul se desfasoara in sistem elvetian de 9 runde, cu timp de 90 min +30 sec aditional. Printre participantese numara Nana Dzagnidze, Anna Muzychuk,  Lilit Mkrtchian si  Mariya Muzychuk.

Update 18.00

2. Turneul International Barbera del Valles

Turneul Internationak Barbera del Valles va avea loc in Spania in perioda 4-12 iulie. Va fi un turneu in sistem elvetian de9 runde cuparticiparea a 30 de jucatori cu tittluri. Favoritul numarul 1 este GM Csaba Balogh (HUN, 2609). Principalii contracandidati sunt GM Fidel Corrales Jimenez si GM Fernando Peralta.

Update 17.30

1. Capablanca Memorial 2009, runda 1

In prima runda a turneului, toate meciurile din grupa elitelor s-au terminat remiza.

GM Leinier Domínguez – GM Lázaro Bruzón 1/2-1/2
GM Artyom Timofeev – GM Boris Savchenko 1/2-1/2
GM Igor Khenkin – GM Georg Meier 1/2-1/2

perechi runda 2

GM Leinier Domínguez – GM Igor Khenkin
GM Lázaro Bruzón – GM Boris Savchenko
GM Georg Meier – GM Artyom Timofeev

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.