Mic ghid de “instructiuni” pentru a bate un mare maestru

eu16

Ma simt in mod unic calificat sa ofer acest sfat; nu ca as fi invins vreodata un Mare Maestru; dar am cateva remize cu Maestrii Internationali, asa ca e doar o chestiune de timp….inca vreo 300 sute de puncte ELO si sunt acolo, cu ei.

sah_bar_chess

Chiar daca tipul din fata este mare maestru de sah, la bar se schimba regulile si avem si noi sanse sa mai ciupim cate o remiza sau de ce nu o victorie glorioasa, dupa ce apelam la trucurile recomandate

Dar de ce sa asteptam? Iata un set de instructiuni pas-cu-pas, instructiuni probate care nu au esuat niciodata, clare ca cristalul.

Joaca impotriva lui aproximativ…150 de partide. Pana la urma va obosi sa te bata in deschiderile lui favorite, in deschiderile lui mai ciudate, cu lovituri tactice, cu subtilitati pozitionale si in fiecare tip imaginabil de final.

Pana la urma plicitiseala lui va atinge un nivel ata de inalt incat nu va mai acorda nici o atentie partidelor si va incepe sa joace cu mintea in alta parte.

nakamura_Svidler_chef_campioni_franta

Rabdare, rabdare sa mai goleasca baietii o sticla si sunt sanse sa greseasca

Cam in acelasi timp alcoolul cu care i-ai tot facut cinste va incepe sa i se urce la cap, si nevasta va incepe sa-l sacaie cu telefoane. ASTA este momentul tau de glorie! Fi cu ochii in patru deoarece pana la urma va gresi ceva si vei avea oportunitatea sa-l invingi!

Cam astea sunt instructiunile. Va zic, vor functiona. Aveti doar rabdare.

(Sursa: ‘How to beat a Grandmaster” – Reassembler Blog)

1 Comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.