La Vidra s-a desfasurat “Memorialul Ioan Soare“ la sah

În perioada 26-30 mai 2009, in amintirea regretatului si foarte apreciatului profesor de educatie fizica si sport Ioan Soare, la Vidra s-a desfasurat „Memorialul Ioan Soare“ in cadrul caruia au avut loc citeva deosebit de emotionante activitati.

playhall11

Pentru inceput, in cursul saptaminii au fost organizate doua competitii de sah cu elevii de la Grupul Şcolar „Simion Mehedinti“ si Şcoala cu clasele I- VIII din localitate, conduse de profesorii Marius Zaharia si Dumitru Mania.

La competitia rezervata fetelor de la Grupul Şcolar, pe primele locuri s-au clasat in ordine Andreea Chirita, Georgiana Chirita si Cristina Sarbu, iar la baieti ordinea primilor trei a fost Ştefan Şandru, Alexandru Murgu si Ionut Maftei.

La Şcoala cu clasele I- VIII, la fete primele trei locuri au fost ocupate de Mihaela Gherasim, Alexandra Cotea si Antonia Profiroiu, iar la baieti, primii trei au terminat in ordine Sorin Şandru, Andrei Raduc si Alexandru Pintilie. De remarcat prezenta pe primul loc la baieti, atit la liceu cit si la scoala generala, a fratilor Ştefan si Sorin Şandru.

piese_sah

Memorialul s-a incheiat cu un concurs de sah la care au luat parte absolventi ai liceului, profesori, fosti colegi,prieteni sau cunoscuti ai profesorului comemorat, majoritatea din Vidra, Focsani, Marasti, Panciu etc. precum si patru dintre cei mai buni sahisti ai liceului (doua fete si doi baieti) care s-au remarcat la competitiile din zilele anterioare.

chess global

La aceasta ultima competitie pe primele locuri s-au situat la feminin Andreea Chirita, Georgiana Chirita si Elena Ionela Partene, aceasta din urma fiind chiar fiica profesorului Ioan Soare. La masculin, cistigator a fost Anton Soare, urmat de profesorul Virgiliu Rata si Neculai Gherghinoiu. Dintre elevi, cea mai buna comportare a avut-o Alexandru Murgu, clasat inaintea unor participanti cu experienta.

(Articol publicat in Monitorul de Vrancea si scris de George Dumitru)

1 Comentariu

  • tudorica lenuta

    In memoria regretatului profesor ION SOARE , trebuie comemorat stadionul de fotbal caruia ii poarta numele demn de recunoscut prin deosebita profesie didactica pe care a avuto precum si inegalabila imagine demn de urmat si de alti profesori din generatiile mai noi.

    iunie 14, 2010 - 1:30 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.