Stiri din sah – 24 din 24 ore – Joi 04 iunie

Aici puteti sa va amuzati putin cu “Fotografia zilei” si comentariul ei

Statistici dupa 11luni : Blogul “Sah cu Ceausescu” a fost din nou (a 6 oara in ultimele 3 saptamani!) “Blogul zilei” miercuri 03.06.2009, pe wordpress.com la blogurile in limba romana. Luna mai a facut ca accesarile blogului sa depaseasca recordul stabilit in perioada meciului Kamsky -Topalov si mediatizarea facuta de www.chessbase.com in acea perioada.

  • Numarul de vizualizari a fost de 64.389 fata de cea mai ridicata cota din martie cu 58.478 .
  • Numarul de articole publicate a fost iarasi cel mai bun si anume 312 postari fata de luna martie cu 282.
  • Asta ar cam reprezenta 10,02 articole pe zi pentru cititorii blogului de sah, care este sa recunoastem un numar zilnic convingator.
  • numarul de vizualizari de pana acum este de 335.000 in cele 11 luni de activitate.

Este meritul dumnneavoastra al cititorilor pasionati de sah, care ne cititi in fiecare zi, in fiecare ora si la orice ora, ideile conceptele, teoriile, reportajele, descoperirile si tot ceea ce pot cuprinde articolele noastre in larga lor paleta. De aceea echipa blogului va ureaza sa fiti alaturi de noi si sa cititi cat mai mult ca sa stiti, pentru ca un om informat este cu mult mai puternic decat unul care nu este ! Si nu uitati ca in fiecare zi din viata voastra sa zambiti cat mai mult si sa aveti pofta nebuna de viata si de sah!

UPDATE 20,07

Concurs de sah pe bricul Mircea

Nava scoala Mircea participa, in perioada 12 aprilie – 26 august, la marsul anual de instruire practica, din care face parte si competitia internationala “Tall Ships Atlantic Challenge 2009”.

Pe 30 şi 31 mai, tinerii au participat la un concurs de şah şi un spectacol de aptitudini, talente şi divertisment cu momente de cântec, dans, stand up comedy, scenete şi demonstraţii de arte marţiale. La bordul bricului Mircea se află un echipaj de 190 de persoane, din care  63 de studenţi şi două studente de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, 34 de elevi şi patru eleve de la Şcoala Militară de Maiştri Militari „Amiral Ion Murgescu”.

( Sursa  ziuaconstanta.ro articol scris de Stefania Chermaneanu)


UPDATE 19,58

16.Sahul in “Rigoletto” la Opera din Iasi !

Opera din Iasi reuseste totusi sa ofere publicului repere precum recenta montare cu “Rigoletto” de Verdi, pe scena Casei de Cultura a Studentilor, readucand pe afis un titlu indragit, in regia lui Cristian Mihailescu, invitat pentru prima oara sa colaboreze cu ansamblul.

Conceputa intr-o maniera clasica, dar cu aspecte de modernitate, productia respecta epoca gandita de autor, dar scena sugereaza o tabla de sah, scaunele de la palat au forma pieselor, iar jocul in alb si negru se prelungeste si in costumele elegante ale curtenilor.

(Sursa Ziua scris de Anca Florea)

UPDATE 19.36

15.Meciul de sah rapid Leko – Anand

Dupa primele 2 partide din totalul de 8 in meciul de sah rapid Leko-Anand, Anand conduce cu 2-1 (AS)

UPDATE 19.32

14. Editia 10 a Poikovsky Karpov tournament: Shirov incepe cu 2 infrangeri!

Runda 1

Naiditsch, Arkadij – Onischuk, Alexander 1-0
Gashimov, Vugar – Bologan, Viktor 1-0
Sutovsky, Emil – Efimenko, Zahar ½-½
Motylev, Alexander – Rublevsky, Sergei 1-0
Inarkiev, Ernesto – Shirov, Alexei 1-0

Runda 2

Sutovsky, Emil – Inarkiev, Ernesto 1-0
Efimenko, Zahar – Bologan, Viktor 0-1
Onischuk, Alexander – Motylev, Alexander ½-½
Rublevsky, Sergei – Gashimov, Vugar ½-½
Shirov, Alexei – Naiditsch, Arkadij 0-1 (AS)

UPDATE 19.27

13. Sigeman & Co Chess Tournament – editia 17

Runda 1 rezultate:

GM Tomi Nybäck 1/2 IM Nils Grandelius
GM Nigel Short 1-0 GM Emanuel Berg
GM Tiger Hillarp Persson 0-1 GM Ivan Sokolov

Din runda a 2-a s-a incheiat acum cateva minute partida GM Tomi Nybäck 0-1 GM Nigel Short (AS)

Update 18.43

12.Memorialul Capablanca 2009

GM Leinier Dominguez va fi cel mai bine clasat jucător in turneul din 2009 al traditionalului Memorial Capablanca. Dominguez, castigatorul editiei din 2008, şi un participant frecvent la turneele de Grand Slem in 2009, va avea o sarcină dificilă în acest an in turneul inchis. Adversari vor fi Artyon Timofeev (2677) şi Savchenko Boris (2655) din Rusia, Igor Khenkin (2630) si Georg Meier (2641) din Germania, şi compatriotul sau, Lazaro Bruzon (2617).

Postul de radio naţional cubanez a informat astăzi că în afara de grupul închis, editia cu numarul 44 a turneului Memorial, va cuprinde si o grupa principala, cu participarea lui Vladimir Potkin (2621), Emilio Cordova (2543), precum şi alti mari maestri.

In turneul Open vor participa jucatori din Argentina, Brazilia, Colombia, Denmarca, Ecuador, Spania, El Salvador, Guatemala, Honduras, Méxic, Venezuela, si multi jucatori din Cuba.

Update 18,23

11.Open International Hamburg, Runda 6- Rezultate

Doru Rogozenko a remizat astazi la masa 1 cu negrele si are 4,5 puncte din 6, iar Mircea Parligras a castigat tot cu piesele negre in 21 de mutari si are 3 puncte. Asteptam rabufnirea de orgoliu a lui Mircea, in ultimele 3 runde ramase de jucat.

Update 18.15

10.Franta – Armenia se joaca la Paris

In perioada 24-25 iunie, la Paris, echipa Frantei va arunca manusa echipei olimpice a Armeniei, intr-un meci de sah rapid. Ambele echipe vor alinia cea mai buna”garnitura”. GM Christian Bauer, membru in echipa Frantei, a declarat ca Armenia are prima sansa, media ELO fiind net superioara echipei sale.

Loturile celor 2 echipe:

Franta

GM Maxime Vachier-Lagrave, GM Laurent Fressinet, GM Joel Lautier, GM Christian Bauer

Armenia

GM Levon Aronian, GM Vladimir Akopian, GM Gabriel Sargissian, GM Tigran L. Petrosian, GM Artashes Minasian

Update 17,34

9.Campionatul national al persoanelor cu dezabilitati se desfasoara la Suceava pe 5-6 iunie

Echipa de sah CS al Surzilor Tăcerea pleacă la Suceava la C.N. de şah, care se va desfăşura în perioada 5-6 iunie. Este vorba despre Aurel Mihalache, Istvan Gedean, Nicolae Szabo şi Georgeta Dindelegan. Ieri, preşedintele clubului, Aurel Mihalache, a fost la Consiliul Judeţean în vederea aprobării bugetului pentru proiectul trimis în trecut, însă aceştia nu au aprobat niciun leu. Clubul ar avea nevoie de cel puţin 2.000-2.500 de lei pentru că au foarte multe ramuri, iar sportivii sunt majoritatea şomeri. Nu este exclusă varianta ca acest club pentru persoanele cu dizabilităţi să se şi desfiinţeze.

(Sursa Informatia zilei de Satu Mare Scris de Dani C.)

Update 17,15

Open International Hamburg

Aici puteti sa ii vedeti live in runda 6 pe cei 2 jucatori romani, incepand cu ora 16,00 ( ora Romaniei )

Update 17,14

8. Seria Europenelor de juniori se deschide la Batumi Cea mai tânără categorie de vârstă, 8 ani, îşi desfăşoară întrecerile europene între 5-14 iunie la Batumi (Georgia), ţara noastră fiind reprezentată de Andreea Năstase şi Radu-Cristian Fluerariu.(IC)
Clic aici pentru site-ul oficial C.E. Batumi.

(Sursa frsah.ro)

Update 17,04

7. Sahistii valceni merg la Festivalul International de Sah

In perioada 19 – 28 iunie 2009, in statiunea Cap Aurora, de pe litoralul romanesc al Marii Negre, se va desfasura o noua editie a Festivalului International de Sah. La competitie vor lua startul si sportivi de la Asociatia Sportiva Sah Club Ramnicu Valcea, pregatiti de catre Ioan Hervig-Varlan, maestru al sportului si presedintele acestei unitati sportive. Printre sportivi se va afla si micuta Stefania Bitica.(IC)

(Sursa viatavalcii.ro scris de Ani Deaconu)

Update:16,58

6.In pregatirea lotului feminin de box intra pentru decizii rapide, si antrenamentul prin jocuri de sah!

Încercăm să le oferim fetelor antrenamente şi perioade de relaxare cât mai diferite, pentru a nu interveni monotonia. Pe lângă pregătirea specifică, sportivele mele joacă fotbal şi baschet pentru pregătirea fizică, tenis de masă pentru reflexe, plus şah şi table pentru a fi în stare să ia decizii rapide, spune antrenorul Adrian Lăcătuş.

(Sursa Ziarul Libertatea scris de Gabriel Chirea si Richard Gavrilescu)

Update:04,55

5. Open International Hamburg

In runda 5, Doru Rogozenko castiga partida de astazi si este lider cu 4 puncte, insa Mircea Parligras pierde si astazi si ramane cu 2 puncte dupa primele 5 runde.(IC)

Update:02,55

4. La Palatul Copiilor Calarasi concurs dedicat Zilei Internationale a Copilului

Palatul Copiilor Calarasi a organizat, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, o serie de manifestari care s-au derulat pe parcursul mai multor zile. Astfel, a avut loc un concurs de sah, la care s-au inscris noua elevi de la Liceul “Mihai Eminescu” Calarasi, Colegiul Economic, Școala “Mihai Viteazul” si Palatul Copiilor;

La toate aceste manifestari a fost prezent si un reprezentant al Inspectoratului Școlar Judetean (ISJ) Calarasi, inspector educativ Mihaela Slujitoru. Potrivit spuselor directorului Palatului Copiilor Calarasi, Ștefan Tudosoiu, si azi are loc la Oltenita, tot cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, un schimb de experienta cu elevii de la Clubul Copiilor din acest oras.(IC)

(Sursa Observator de Calarasi)

Update :02,44

3.Competiţii pe teme de circulaţie si de sah pentru cei mici la Baia Sprie
În cadrul proiectului educaţional “Copilăria – un dar nepreţuit”, Compartimentul Poliţiei de Proximitate din Baia Sprie, împreună cu cadrele didactice de la Şcoala Nr. 2, au organizat acţiuni distrative pentru elevi.
Acestea au constat în competiţii de desene pe teme de circulaţie rutieră, teste rutiere, concurs de testare a abilităţilor de conducere a bicicletei, competiţii de şah, tenis de masă şi fotbal. Au participat elevi de la şcolile 1 şi 2 din Baia Sprie, şcolile din Chiuzbaia, Tăuţii de Sus, Satu Nou de Sus şi Călineşti.
La competiţia de şah: categoria 14-15 ani, băieţi: locul I – Dorin Libotean, Şcoala 2 Baia Sprie, locul II – Patrik Lorincz, Şcoala 1 Baia Sprie, locul III – Albert Morar, Şcoala 1 Baia Sprie. Categoria 12-13 ani, băieţi: locul I – Gheorghe Roman, Şcoala Satu Nou de Sus, locul II – Vasile Opriş, Şcoala Călineşti. Categoria 11-12 ani, fete: locul I – Ancuţa Avram, Şcoala Chiuzbaia, locul II – Ioana Uţa, Şcoala Chiuzbaia. La sfârşitul activităţilor elevii au fost răsplătiţi cu diplome de participare din partea organizatorilor.(IC)
(Sursa Informatia zilei de Maramures)

Update: 02,38

2. Concurs de sah, de Ziua Copilului la Resita

Scoala generala nr. 2 Resita a fost luni, gazda concursului de sah “Inteligenta, nu violenta”. Organizat cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, de Inspectoratul de Politie al Judetului Caras-Severin, Asociatia judeteana de sah si institutia de invatamant gazda, concursul isi propune promovarea unui spirit non-violent, rational, in comportamentul elevilor.
Competitia a reunit in fata tablei de sah circa 50 de elevi de la mai multe scoli din Resita. Cu acelasi prilej, elevii de la Liceul Teoretic “Traian Lalescu” au prezentat un spectacol coregrafic, costumati ca de carnaval, alaturi de ei participand si profesorii si fosti elevi care si-au amintit cu placere de perioada copilariei.
Pentru a marca Ziua de 1 Iunie, elevii au inaltat zeci de baloane in culorile liceului lor.(IC)

(Sursa Agerpres)

Update : 01,47

1.Prietenii Politiei la Craiova

Duminica 31 mai la Sc. nr. 33 din cartierul Craiovita Noua a avut loc premierea castigatorilor concursului Prietenii
Politiei
. La sah castigatorul din acest an a fost Robert Florinel GANESCU de la Sc. nr. 32. La competitia ce s-a
desfasurat vineri la Sc. nr. 32 au participat cate 2 sportivi de la Sc. nr. 32, 30, 33, 34, 12, 2 si un invitat special de
la Sc. nr. 22. Locul al II-lea a fost ocupat de Mihai Turcu de la Sc. nr. 22, iar locul al III-a a fost ocupat de Radu
Caragea
de la Sc. nr. 32. Castigatorii au primit diplome, medalii si premii in obiecte (seturi de sah, reviste, carti si
caiete). (IC)

Prietenii Politiei

Duminica 31 mai la Sc. nr. 33 din cartierul Craiovita Noua a avut loc premierea castigatorilor concursului Prietenii Politiei. La sah castigatorul din acest an a fost Robert Florinel GANESCU de la Sc. nr. 32. La competitia ce s-a desfasurat vineri la Sc. nr. 32 au participat cate 2 sportivi de la Sc. nr. 32, 30, 33, 34, 12, 2 si un invitat special de la Sc. nr. 22. Locul al II-lea a fost ocupat de Mihai Turcu de la Sc. nr. 22, iar locul al III-a a fost ocupat de Radu Caragea de la Sc. nr. 32. Castigatorii au primit diplome, medalii si premii in obiecte (seturi de sah, reviste, carti si caiete). Cu aceasta ocazie au fost premiati si castigatorii de la celelalte probe sportive (fotbal, cros).

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.