Disertatie despre Pioni si Sah-mat

Pioni

pawns03

Piese de sah. Unde le pui, acolo stau. Pe tabla aia cu 64 de patratele. Albe si negre. Caii aia! Chiar si nebunii! Deseori sacrificati. Pentru rege sau pentru regina. Indiferent de culoare. Toti sunt niste… pioni. Atat si e liniste. Iar linistea e intrerupta din cand in cand. De cuvantul simplu sah. Atunci incepe forfota. Ei asteapta, insa, alte trei litere. Magice. Mat. Si asta pentru ca apoi vor fi din nou. Impreuna. Pe tabla cu 64 de patratele. Cai. Nebuni. Rege.Regina. Sunt toti. Doar niste pioni…

Articol scris  pe nenea.ro/

Sah Mat

femeie_Araba

Jucau sah de-un numar de ani egal cu restul deimpartirii zilelor de vara la ploile acide de toamna, adunat cu catul climatului tropical pe care doar una dintre ele il cunostea.
Jucau sah respectand un Numar de reguli, care uitase sa numere inca de dinainte de a fi stiut.
Jucau sah pana-ntr-atat incat devenira una cu piesele pe care le mutau dupa ce ele se mutasera deja singure, dinainte ca vreuna dintre ele sa fi invatat distinctia dintre negru si alb.
Jucau sah in era hienelor si-a varcolacilor ascunsi in scorburi de luni goale, cu crivatul prelingandu-li-se printre colti, asemenea veninului cobrei ramasa fara regat.
Jucau sah atat de pierdute in irisii propriului Isis, incat devenisera circulare asemenea rotilor colorate in care se invart fara noima copiii.
Jucau sah de-atata vreme incat li se atrofiasera epiteliile si amigdalya li se facuse bucati, aruncandu-le in lumea autista a imblanzitorilor de vulpi, in care ele nu mai jucau sah, ci Sahul le juca pe ele.

Si-au jucat sah pana ce-au devenit una cu pamantul si Una in pamant, asteptand apa pe Marte.
Si mult dupa aceea.

Articol scris pe ayakayak.blogspot.com/

1 Comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.