Plimbare cu destule surprize prin parc pentru Ivanchuk!

Plimbare cu surprize prin parcul din spatele Hotelului  pentru Ivanchuk!

Parcul din spatele Grand Hotel Sofia este un loc celebru in capitala Bulgariei, unde toti iubitorii si amatorii de sah de toate varstele practica sportul mintii de foarte multa vreme.

fountain-Sofia_grand hotel

Fantana arteziana din parcul ce se afla in spatele Grand Hotel Sofia

Foarte frecvent numarul celor care joaca sah aici, depaseste cifra de 100 de persoane(!), insa atunci cand este un meci “tare”,  de un nivel ridicat, toate privirile sunt atrase de acea masa.  Partidele sunt insotite intotdeauna de pasiune, pronosticuri si pariuri pe unul dintre combatanti, dar si de un spirit sportiv specific sahului.

Ivanchuk2_mtel2

Acum stim de ce  era putin obosit in aceasta fotografie Ivanchuk…


Ivanchuk face spectacol in Sofia!

Vassyli Ivanchuk a facut senzatie prin aparitia sa in aceasta gradina dupa sfarsitul celei de-a treia runde de la turneul Mtel Masters . Chuckie a plecat in plimbare in jurul hotelului  si a fost atras de mareea de sahisti.

ivanchuk_mtel

Ingandurat si hotarat sa joace pana la capat la castig, Chuckie este adulat de sahistii din toata lumea

Intai Ivanchuk a jucat o partida cu un fan, dupa care cu un altul si apoi ceea ce parea o partida amicala, a devenit un simultan ce aluat proportii !

ivanchuk_mtel2

Pozitia din centru anunta furtuna intr-un pahar cu apa, caci Ivanchuk nu va reusi decat sa treaca de mai multe ori pe langa victorie sau remiza in turneul de la Mtel.

Scorul la simultan nu ne este cunoscut si a ramas neinregistrat. De remarcat este ca  multi sahisti au jucat partide bune, de mare lupta cu marele maestru coborat printre amatori. Asa ca  si “plimbarea” lui Ivanchuk s-a prelungit pana dupa miezul noptii ( jucand sah, normal!) in gradina mai plina si mai fericita de sahisti ca niciodata!

Traducere si adaptare dupa chessdom.com

2 Comentarii

  • heto

    Respect Ivanchuk! Un mare maestru care coboara si joaca sah in parc cu amatorii, fara organizare, doar pentru placerea de a juca sah, merita tot respectul.

    mai 26, 2009 - 11:58 am Raspunde
  • bebe florea

    Un mare om.
    Așa ceva mai rar.
    Mult respect, Maestre Ivanchuk!

    iulie 27, 2009 - 12:15 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.