De ce este victoria lui Nakamura buna pentru sah

eu102

Iata cateva motive:

1. Nakamura iubeste jocul de sah si entuziasmul sau se vede. Daca observam multi alti jucatori de top din US, acest lucru nu este adevarat si pentru ei. Multi jucatori de top se tin la distanta de media, sunt de neabordat, intoxicati de propria importanta… in lumea lor.

2.Nakamura este un luptator si este neodihnit in questul sau catre excelenta. El munceste din greu, dar admite ca face si greseli. In plus, energia lui sahista este foarte mare  (dupa victoria sa la US Championship a jucat partida dupa partida de bullet (sah la 1 min) in holul hotelului! Sa nu-ti fie frica sa-ti pui mandria in joc este marca unui campion.

hilkarulead225

Nakamura la scurt timp dupa ce a iesit campion


3. Nu este implicat in clisee sahiste care care au ca rezultat remize scurte sau prearanjate, care otravesc competitiile sahiste.

4. Are exuberanta tineretii si increderea este de partea lui.

5. Nakamura este un talent care a progresat acasa ceea ce aduce credibilitate jocului de sah. Nu are bariere de limba sau de accent care impiedica multi jucatori de top sa vorbeasca in numele sahului american. Posibilitatile sunt nesfarsite.

6.Nakamura are o interesanta istorie in familie. El s-a nascut in Japonia, a ajuns in US la varsta de 2 ani si are un tata vitreg din Sri-Lanka (FM Sunil Weeramantry) care nu este doar un tip simpatic, ci si un jucator de sah puternic si un antrenor faimos. Nu poti sa pierzi.

7. Numarul de fani ai sai a explodat in jurul lumii . Nakamura este unul dintre putinii mari maestrii care priveste un joc transmis live pe  Internet si interactioneaza intim cu jucatori mult sub forta lui de joc.

8. In mod ironic, putina controversa este buna. Nakamura a avut cateva controverse sahiste minore in trecutul sau ceea ce face sa fie interesant, acum ca a devenit campion. Adesea oamenii sunt intrigati de aceste povesti . Una peste alta Nakamura a castigat inimile multor detractori din trecut.

9. Nakamura pare sa-si doreasca responsabilitatea de a deveni un ambasador activ al sahului. Cat de mult trebuie sa mergem inapoi in istorie ca sa gasim ultimul campion care a DORIT aceasta responsabilitate?

10. Nakamura locuieste in New York (cea mai mare piata pentru sah)

Oportunitatile vor veni rapid pentru Nakamura si datorita stilului sau atractiv ar trebui sa aiba parte de multe invitati la turnee de super GM. Indifierent daca cineva crede ca Nakamura este sau nu cel mai bun jucator din US, nici un alt jucator nu are potentialul acestui fenomen care este Nakamura. Am intrat intr-o noua era sahului!

(Dr. Daaim Shabazz – siteul The Chess Drum , 2004 – cand Nakamura a devenit pentru prima data campion al US)


ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.