Daria Vişănescu, locul 5 la CM şcolar de şah!

Sportiva Daria Vişănescu, legitimată la cluburile CS Politehnica Iaşi şi CS Cetate Deva, a ocupat locul cinci la Campionatul Mondial şcolar de şah, care s-a deşfăsurat la Salonic, Grecia. România a participat la această competiţie cu un lot restrâns de şahişti, însoţiţi de antrenorul emerit Vasile Manole, însă nu a cucerit nicio medalie.

Maestra FIDE Daria Vişănescu, campioană naţională, a concurat în grupa de fete sub 13 ani cu 19 participante şi a acumulat 6 puncte, clasându-se pe locul 5. Medalia de aur şi titlul de campioană mondială şcolară i-au revenit cu 7 puncte şahistei Alexandra Makarenko din Rusia.

Fostul antrenor al Dariei Vişănescu, Gheorghe Scurhan, a declarat că nu ar fi conceput să se întoarcă de la această competiţie fără o medalie. “Niciodată n-am conceput să mă întorc de la această competiţie fără o medalie de aur sau măcar argint. În urmă cu doi ani, Daria a fost extraordinară , a jucat şi şase ore o partidă! În anul respectiv, din 24 de componenţi prezenţi numai Daria s-a întors cu o medalie şi aceea de aur. Din păcate nu pot să fac alte declaraţii la adresa noilor antrenori sau a felului cum se pregăteşte Daria acum”, a spus Gheorghe Scurhan.

Sursa: Prosport

 

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.