IM Matej Sebenik castiga la San Sebastian

Maestrul International sloven Matej Sebenik a castigat a 32 editie a San Sebastian Chess tournament, termand turneul cu 7 puncte.  Acelasi numar de puncte il au si Pablo Lafuente (ARG), Artur Kogan (ISR), Vinay Bhat (USA ) si  Marc Narciso (ESP),  dar cu o performanta mai slaba. Acesta reusita i-a adus jucatorului sloven o norma de mare maestru.

san-sebastian-open-13172

Fericitii castigori ai turneului

In ultima runda, jucata  duminica, la prima masa Artur Kogan a remizat cu Vinay Bhat, in 19 mutari , iar Pablo Lafuente a remizat de asemenea cu Matej Sebenik, dupa un sah etern, in 29 mutari.

Tanarul jucator spaniol IM Mikel Huerga avea nevoie de o victorie impotriva lui GM Marc Narciso pentru a obtine a doua norma de MM., dar a pierdut dupa un atac furibund al MM pe flancul regelui. Roberto Cifuentes a castigat, dupa un meci foarte lung,  impotriva celui mai bine clasat, Aleksandar Delchev intr-un final de turn si pion.

Campionul sub 12 ani, Jaime Santos Latasa a fost revelatia turneului, cu o performanta de peste 2500 dupa ce a invins 2 MI si a remizat cu 3 MM. Jaime Santos a impresionat inca de la prima aparitie in turneu, in 2006, dupa ce a remizat cu GM Ivan Salgado.

Clasament final

1 – 5. Matej Sebenik, Pablo Lafuente, Arthur Kogan, Vinay Bhat y Marc Narciso 7

6 – 9. Pablo San Segundo, Roberto Cifuentes, Manuel Pena y Marko Tratar 6,5

10. Ivan Salgado, Daniel Alsina, Alexander Delchev, J. Fernando Cuenca, Nikita Maiorov y Mikel Huerga cu 6.puncte. Total: 122 jucatori

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.