Turneul Gedeon Barcza Memorial anulat datorita lipsei banilor!

barczamem

In acesta saptamana, editia a 2-a a turneului Gedeon Barcza Memorial, un turneu foarte puternic la care participau GM Zoltan Almasi (2685), Ivan Sokolov (2669) and GM Evgeny Postny (2648) printre favoriti, a fost anulat dupa prima runda, cand  a devenit clar faptul ca organizatorul nu a a vut bani pentru a plati jucatorii si de a acoperii celalte cheltuieli.

Turneul trebuia sa se joace la Budapesta intre 6 si 17 aprilie 2009. Turneul trebuia sa se desfasoare in sistem fiecare cu fiecare, in total fiind 12partide

Cei 12 jucatori sunt: GM Zoltan Almasi (2685), GM Ivan Sokolov (2669), GM Evgeny Postny (2648), GM Victor Mikhalevski (2625), GM Eduardas Rozentalis (2595), GM Geetha Narayanan Gopal (2572), IM Gabor Papp (2524), IM Marcos Llaneza Vega (2522), IM Peter Prohaszka (2511), GM Oleg Romanishin (2501), IM David Recuero Guerra (2459) and IM Robert Ris (2432).

Desi prima runda s-a jucat, a devenit clar foarte curand ca organizatorul principal, Gabor Pali, nu avea banii necesari organizarii turneului. Jucatorii au asteptat primirea banilor contractati, dar acestia nu au sosit. In ziua urmatoare s-au decis sa anuleze turneul. In consecinta, 12 jucatori au fost grav afectati de acesta situatie deosebita…

update ora 20 :

Federatia Ungara de Sah a anuntat ca nu a aprobat niciodata, sprijinit sau promovat asa numitul turneu Barcza Memorial sau ca a asigurat support financiar pentru acest turneu organizat de Gabor Pali. Turneul a fost realizat in intregime prin eforturile lui Gabor Pali. Federatia Ungara de Sah nu are nici o responsabilitate pentru acest eveniment si a actiunilor organizatorului. Clubul de sah Barcza Gedeon a denuntat actiunile lui Pali si a declarat ca aceste evenimente  nedorite sunt actiunea privata a trisorului.

Federatia Ungara de Sah regreta ca sa intamplat  o asemenea frauda si ca deja ia amploare. In acelasi timp FUS anunta ca domnului Gabor Pali i se va interzice organizarea oricarui eveniment sahistic pana la terminarea anchetei. Ancheta poate conduce si la alte actiuni impotriva acestuia ,inclusiv interzicerea definitivae a oricarei activitati in sah a domnului Gabor Pali pe teritoriul Ungariei.

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.