Cupa Sectorului 1 la sah a parcurs deja primele 2 runde

Un eveniment de amploare  deosebita pentru Bucuresti prin premiile sale si prezenta D-nei Elisabeta Polihroniade, care ii da greutatea necesara pentru a deveni o actiune de captarea maselor catre sportul mintii. In curand vom avea si un interviu cu marea maestra Elisabeta Polihroniade, si mult mai multe amanunte despre proiectele de viitor foarte ambitioase si de mare anvergura pentru sahul romanesc.

polihroniade_petersburg22

Marea maestra Elisabeta Polihroniade impreuna cu inimosul Emil- Danut Gabar

Deja s-au parcurs primele 2 runde la seniori si prin amabilitatea organizatorilor si prin eforturile inimosului nostru prieten Nicu Jeltopop, alias Nicu Valahu, putem sa va prezentam primele rezultate de la Cupa Sectorului 1.

Cupa sectorului 1 seniori

Runda 3 –  Perechi

No

Name Total    Result    Name Total

1

Apostol, Cuturicu (2) [2] Duroi, Mihai Ionel (28) [2]

2

Botez, Constantin (7) [2] Filip, Ion (29) [2]

3

Dinca, Radu Ştefan (24) [2] Calihman, George (12) [2]

4

Gusita, Nicolae (34) [2] Cernat, luliu Virgiliu (14) [2]

5

lonescu, Cristian (36) [2] Chitescu, Nicolae (17) [2]

6

Turea, Ştefan (50) [2] Danet, Niculae (23) [2]

7

Andrei, Mihail (1) [1] Vacarescu, loan (53) [2]

8

Badea, Tiberiu (4) [1] Dumitrescu, Marin (26) [1]

9

Bitan, Dumitru (5) [1] Gatejescu, Mihai (31) [1]

10

Moruz, Florin (40) [1] Budeanu, George Dan (8) [1]

11

Otoiu, Marian (41) [1] Bugan, Stefania (9) [1]

12

Popescu, Alexandru (44) [1] Butcan, Victor (10) [1]

13

Chicos, Bogdan (15) [1] Stanescu, Constantin (46) [1]

14

Ciocoiu, Dragos (18) [1] Stavila, Dan (47) [1]

15

Cornei, Viorel (19) [1] Ştefan, Elena (48) [1]

16

Voica, Marcel (56) [1] Costea, Mihai (20) [1]

17

Dobrescu, Mihail (25) [1] Venta, Silvia Leontina (55) [1]

18

Patrascu, Andreea Teodora (42) [0] Boaca, Ion (6) [0]

19

Dumitru, Eliza (27) [0] Petrescu, lonut Corneliu (43) [0]

20

Simionescu, loan (45) [0] Grecea, George (33) [0]

21

Vasile, Marin (54) [0] Iftimie Pasparan, Ionel (35) [0]

ALTE POSTARI RELEVANTE

8 Comentarii

 • nicu valahu

  Acum doua saptamani, Iulian afirma “intre politica si sah, singura sansa este sahul!”
  Am fost prezent la acest inedit si surprinzator turneu prin amabilitatea domniilor lor Emil Gabar si Cristian Tugurel. Desi voi participa la memorialul de sah rapid, voi fugi cat se poate de repede dupa runde, pentru a ajunge la timp si aici, dintr-un simplu motiv: SAHUL.
  Pana azi, i-as fi dat dreptate in totalitate lui Iulian in ceea ce priveste sansa. Insa ceea ce am vazut aici, mi-a destramat toate prejudecatile legate de politic(si imi doresc sa avem parte de asa ceva, cat mai multi romani:) ).
  Nu am decat cateva vagi simpatii politice, si acelea axate mai mult pe persoane. Va spun acest lucru, pentru a intelege corect ceea ce m-a impresionat la acest turneu. Desi veneam cu un noian de prejudecati, din momentul in care am pasit in sala toate s-au risipit.Credeti-ma, toata seara subconstientul meu cauta ceva, oricat de mic, de care sa ma leg de politic. Nimic. Totul normal, firesc,asa cum stie orice sahist de turnee. Atmosfera placuta, chiar prea placuta( deh, amatorii astia…) de au trebuit arbitrii sa se intrebuinteze serios pentru a impune linistea ( glumesc, binenteles!). Organizare perfecta. Totul necesar, la discretie: ape, sucuri, prajituri, cafele…Ca sa nu mai zic de premii!!!! Daca si celelalte turnee organizate la noi, ar fi tot asa…
  Jucatorii , din pacate, doar din sectorul 1. Multi dintre ei, confruntandu-se pentru prima oara in conditii de concurs. Ceasul, ‘par example’, avand o multime de victime :). Totusi, destui jucatori cu valoare. Necunoscuti, dar cu valoare! Fapt ce ridica aceasta cupa la un rang destul de bun. Si a fost doar prima zi. Sambata dimineata, va avea loc concursul copiilor pe diverse categorii de varsta. Aici se anunta a fi un spectacol mare, din cate am auzit eu. Acestea insa, le vom afla prin amabilitatea dlui Cristian Tugurel.Si fiindca ramasesem dator cu o explicatie, el este cel ce a contribuit serios la destramarea prejudecatilor. Rar, am intalnit un om care sa ma impresioneze. Tot rar, am intalnit un om care sa faca ceva intradevar important sa ma impresioneze. Dar foarte rar am intalnit un om care sa puna suflet in ceea ce face, fara sa impresioneze. Pur si simplu, simte si face ceea ce trebuie. Daca fiecare dintre noi am face la fel, cu siguranta vom reusi sa fim fericiti!
  De aceea eu il completez pe Iulian. Sansa noastra, a sahului romanesc, este in Oameni.De acesti oameni avem nevoie pentru a reusi sa ne bucuram de spectacolul vietii in alb si negru.Si ei exista.Haideti sa-i ajutam si noi,dupa cum putem, si sa traim alaturi de ei clipele ce vor fi frumoase in curand.
  Intr-o alta ordine de idei,organizatorii mi-au impartasit cateva din proiectele de viitor. Nu pot sa spun prea multe deocamdata, dar vom avea parte de surprize frumoase,mult mai frumoase decat ni le inchipuim si ni le dorim.
  Am lasat mai la final, dar nu in cele din urma, intalnirea cu Dna E. Polihroniade. O Doamna fascinanta ,emanand file de istorie sahista doar prin simpla-i prezenta. Aceasta intalnire, mi-a reamintit un lucru pe care multi dintre noi cred ca l-au uitat si ei.Acela de a ne mandrii cu cei care au facut istorie.
  Memoria inca imi mai joaca feste,si nu mai retin cu exactitate toate lucrurile bune petrecute in viata mea, insa sentimentul de respect si in acelasi timp de normalitate fata de mine, m-a uluit.
  Trebuie sa reinvatam sa apreciem eroii nostri,legendele noastre, ca Oameni.Ca simboluri.Ca repere ale normalitatii.
  Pentru tot ce ati facut si veti mai face pentru sahul romanesc, Respectele mele Doamna Mare maestra Elisabeta Polihroniade!

  martie 28, 2009 - 2:20 am Raspunde
 • rodantero

  Multumim Nicule pentru interesanta relatare a evenimentelor de la fata locului, si a lucrurilor spuse despre oamenii de valoare care se implica in organizarea unor asemenea evenimente.
  Toata stima pentru acestia!

  martie 28, 2009 - 9:04 am Raspunde
 • costache remus

  frumos nicule ,ai har la scris

  martie 28, 2009 - 3:40 pm Raspunde
 • adrianstanca2009

  Hei, colegii, hai sa bagam cronica lui Nicu drept articol de sine statator, ca e frumoasa!

  martie 28, 2009 - 9:53 pm Raspunde
 • rodantero

  Cred ca de el depinde. Eu de mult am constatat ca scrie foarte bine.

  martie 28, 2009 - 9:58 pm Raspunde
 • Marius Ceteras

  Mi s-a parut interesant articolul lui Nicu, mai ales in ceea ce priveste asteptarile lui cu privire la un turneu “politic”. Sfatul meu este sa participati cu incredere la astfel de turnee, indiferent de partidul care il organizeaza, si cu atat mai mult daca e vorba de PD-L.:-)

  In general actiunile politice sunt mult mai bine organizate decat ati putea crede, din mai multe motive:
  1)Partidele politice serioase nu isi permit sa se faca de ras cu astfel de actiuni, deoarece risca sa devina subiect de presa. Un organizator “apolitic” nu are astfel de griji, cel mult risca unele critici pe “Sah cu Ceausescu” sau “Rochess” dupa care totul este dat uitarii.
  2)In spatele organizarii unei actiuni politice sta de regula o echipa organizatorica formata din mai multi voluntari, de exemplu membri ai organizatiei de tineret a partidului. De asemenea organizatorii apeleaza la sprijinul unor specialisti. Un organizator “apolitic” nu isi prea permite luxul sa plateasca o echipa de colaboratori si nici nu dispune de o structura organizatorica formata din voluntari.
  3)Nu va asteptati la o atmosfera de miting electoral atunci cand mergeti la un turneu de sah “politic”. Este probabil sa participe cativa oameni politici, dar acestia nu va vor plictisi cu discursuri politicianiste. Scopul organizatorilor este sa organizeze un eveniment reusit de la care lumea sa plece multumita, nu sa convinga cateva zeci de participanti la turneu sa-i voteze. Castigul de imagine se obtine de regula ulterior, prin publicarea unor materiale in presa care sa prezinte actiunea organizata.

  martie 28, 2009 - 11:14 pm Raspunde
 • Anne

  Turneul de sah al celor de la pdl a fost unul minunat. Organizarea a fost extraordinar de buna iar toata lumea a fost multumita. Unii probabil s-ar fi asteptat sa fie acaparati de fel de fel de discursuri politice insa nici pe departe 🙂
  Domnul Cristian Tugurel din cate am vazut (si din cate a spus si Nicu) s-a dedicat in totalitate acestui concurs punand foarte multa pasiune in fiecare detaliu ce a tinut de turneu. Intr-adevar, mai rar oameni ca el. Cu un asemenea comportament cu siguranta va avea succes in viata. Insa revenind la sah. Este foarte impresionant faptul ca li s-a acordat sansa tuturor de a participa, atat copiilor cat si celor in varsta. Am mentionat mai sus ca organizarea a fost extraordinar buna intrucat totul s-a desfasurat in etape bine puse la punct, iar cei de la pdl le-au oferit participantilor confortul necesar, daca nu chiar mai bine. De mult nu mi-a fost dat sa vad un concurs asa de bine structurat. Bravo lor! Mai rar vezi asa ceva in Romania!

  martie 30, 2009 - 4:17 pm Raspunde
 • ThaNila

  Cornei Viorel trebuia sa castige !!!

  iunie 15, 2009 - 8:26 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.