Amber ziua 5: Kramnik si Aronian in frunte

amber01-logo2

Morozevici-Karjakin I se intampla mereu lui Morozevici sa faca mai multe puncte cu Negrul decat cu Albul, si asta s-a intamplat aici de asemenea. In partida de sah orb, Morozevici a realizat un sacrificiu de calitate care a functionat. Morozevici s-a folost de perechea de pioni centrali trecuti ca sa castige, ajutat si de o orbire, este adevarat.

In partida de rapid, Morozevici a iesit din deschidere in avantaj. Dupa cateva greseli ale lui Moro, situatia s-a schimbat, iar Karjakin a intors senzational partida.

In minimeciul Kramnik-Topalov ambii jucatori au obtinut avantaje substantiale, pe care nu au reusit sa le converteasca, ambele partide incheindu-se remiza.

kramnik-topalov

Kramnik-Topalov

Batalia dintre Wang Yue si Radjabov s-a incheiat cu victoria la limita a lui Wang Yue , nu fara peripetii.

wangyue

Wang Yue

In meciul Kamsky-Leko, Americanul s-a dovedit superior. In partida de sah orb, Kamsky a obtinut o remiza fara dificultate, jucand Hippopotanul cu Negru. In partida de sah rapid, i-au trebuit lui Kamsky 96 mutari ca sa invinga intr-o varianta a schimbului din spaniola.

Aronian a muncit mult pentru victorie in meciul cu Carlsen, si a obtinut-o, nu fara noroc. In partida de sah orb, cu albul, Aronian a sacrifiat un pion si pana la urma a resusit cu greu sa egaleze si sa faca remiza. Cu negrul necazurile lui Aronian au fost mult mai mari. Pe la mutarea 30, Carlsen avea un pion in plus si o pozitie mai buna. Desi pierdut, Aronian a gasit modalitati de a complica pozitia, si profitand si de greselile lui Carlsen a intors pas-cu-pas jocul in favoarea lui. Pana la urma Aronian a castigat aceasta partida in 98 de mutari si mini-meciul la limita.

Anand nu i-a facut cadouri lui Ivanchuk la implinirea de catre Chuckie a 40 de ani. Anand a remizat usor cu negrul in partida de sah orb, iar apoi a castigat o varianta de tip Pionul Otravit din Franceza cu o frumoasa combinatie finala.

anand-ivanchuk1
Anand-Ivanchuk

Clasament in frunte Sah Orb:

1. Kramnik 4
2-3. Carlsen, Morozevich 3.5

Clasament in frunte Sah Rapid:

1-2. Kamsky, Aronian 3.5
3-4. Anand, Karjakin 3

Clasament la General:

1-2. Aronian, Kramnik 6.5
3. Morozevich 6
4-5. Anand, Topalov 5.5

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.