Amber ziua 9: Aronian si Carlsen l-au prins din urma pe Anand

amberindex_r2_c1

A fost o zi cu multe remize, dar putinele partide decise le-a permis lui Aronian si Carlsen sa-l prinda din urma pe Anand in clasamentul per total.

Anand a jucat cu viitorul adversar din meciul pentru titlul mondial, Topalov. Ambele partide s-au incheiat remiza, dar partida de sah orb a fost foarte spectaculoasa iar Anand a avut la un moment dat sanse bune de victorie.

topalov-anand

Anand si Topalov analizand dupa partida

Toate partidele de sah orb au fost remiza, mai putin Kramnik-Ivanchuk. Aceasta partida s-ar fi incheiat si ea remiza in mod normal, dar o greseala grava a lui Kramnik i-a permis ‘veteranului’ Ivanchuk sa inscrie un punct intreg.

kramnik-ivanchuk

An partidele de sah rapid s-au decis doar doua dispute, cu victorii pentru Aronian si una pentru Carlsen. Aronian a stat mereu mai bine decat Morozevici intr-o partida cu multe  complicatii tactice; pana la urma lui Morozevici i-a scapat o mutare si Aronian a castigat.

aronian-moro

Carlsen a castigat o partida pozitionala contra lui Karjakin. El a reusit sa stea treptat din ce in ce mai bine, pana cand a obtinut avantaj decisiv.

Anand-Topalov s-a incheiat remiza in 17 mutari. Nu neaparat datorita lipsei de ambitie a lui Anand, cat datorita bunei pregatiri teoretice de care a dat dovada Topalov.

Clasament Sah Orb:

1. Carlsen 7
2. Anand 6
3-4. Leko, Aronian 5.5

Clasament Sah Rapid:

1. Aronian 6
2-3. Anand, Kamsky 5.5

Clasament Combinat:

1-3. Aronian, Anand, Carlsen 11.5
4. Kramnik 10

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.