Kasparov: Suprematia lui Anand va lua sfarsit in curand!

kasparov-press-conference-8095

Vishy este un jucator extraordinar. Dar este foarte dificil sa concurezi la 40 de ani. El se lupta cu jucatori care au jumatate din varsta lui. Voi fi surprins daca va mai putea continua la acest nivel. Anand poate lupta impotriva oricui dar nu si impotriva timpului” a declarat Kasaprov pentru India Today Conclave.

“Acum 50 de ani, varsta medie pentru un jucator de sah era de 35 de ani. In zilele noastre, jucatori de 14 ani devin Mari Maestrii. Aceasta se datoreaza computerelor si a soft-urilor complicate.”, a continuat Kasparov. “In zilele noastre, un jucator de 13 ani stie probabil mai multe decar stia Bobby Fischer cand s-a retras. Ei analizeaza toate mutarile si se pregatesc la calculatoarele lor. Dar asta nu inseamna ca sunt speciali. Studentii la fizica de azi stiu mai multe decat stiau Einstein sau Newton, dar asta nu-i face mai destepti , nu-i asa?” a concluzionat Kasparov. Intrebat ce anume il diferentiaza pe el, Anatoly Karpov sau  Anand de jucatorii de azi, fostul campion mondial a spus “Noi simteam jocul.De cate ori aveam o pozitie in fata, ma bazam pe puterea de evaluare si intelegere pentru a gasi o mutare buna. Dar motto-ul jucatorului de azi este – arata-mi mutarea. Nu le pot explica lor, dar uneori, este doar simtul tau care-ti spune care este sau nu o mutare buna.” (traducere de pe siteul Chessdom)

2 Comentarii

  • Paune Florea

    Dupa intelepciunea demonstrata si nu mai zic de forta cu care a dominat sahul ultimelor doua decenii, cred ca acest MARE Gary Kasparov, a fost cel mai mare dintre cei mari de la “nasterea” sahului!

    martie 10, 2009 - 7:14 am Raspunde
  • costache remus

    si eu care ma gindeam ca o sa declare ca va reveni si-l va invinge pe indian…

    martie 10, 2009 - 9:32 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.