Instrumentele moderne ale antrenorului de sah

Am dat peste un exemplu pe care il da un antrenor de sah din zilele noastre, despre instrumentele necesare pentru a-ti putea desfasura activitatea de a antrena, cat mai bine si usor. Ne spune ca asta ar fi parerea lui despre necesarul si materialele care iti cam trebuiesc in zilele noastre, pentru a putea sa iti usurezi munca. Pe langa asta  sa ai cat mai multe atuuri si moduri pentru a-ti face elevii sa inteleaga ceea ce le predai. Nu va spun tara din care este acel antrenor, ramane sa o ghiciti dumneavoastra asta. O voi confirma pe comentarii dupa cateva zile, pentru ca este interesant de spus acest lucru.

dean-of-chess-academy

1. Desigur primele elemente nu pot sa lipseasca din vechiul arsenal al unui antrenor. Tabla de demonstratie este necesara pentru a ilustra pozitiile din deschidere si jocul de mijloc precum si cele de finaluri . Ea serveste pentru a putea lucra cu un grup de elevi mai mare, decat se poate lucra la tabla.

tabla_demo_sah

2.Tabla alba are destule utilitati care  vin in ajutorul antrenorului.

tabla_alba

3.Videoproiectorul care nu este prea ieftin, dar pretul sau a scazut in ultimul timp

video_proiector

4. Camera Web este necesara pentru a te vedea fata in fata, iar pretul nu este prea mare.

webcam2

5. Softul si platforma Skype cu noile sale imbunatatiri audio si video prin care se poate comunica si vedea prin comunicatii de inalta clasa, nu poate fi decat in beneficiul antrenorului modern de sah.

skype

6.Chestionare interactive sau asa zisele quizz-uri, care intervieveaza  si verifica gradul de intelegere al elevului. Multe instrumente se pot procura on-line si sunt gratuite. Treaba bine facuta necesita pe langa o periodica testare a gradului de cunostinte al elevului si o stocare a evolutiei acestuia, de-alungul timpului.

chestionare1

7.Aceste chestionare pot f i centralizate intr-o baza de date in care este urmarita evolutia in timp a elevului si mai ales poate fi dedus parcursul viitor al sau. Istoricul progresului si al regresului, precum si profilul fiecarui elev este bine determinat dupa factorii si variabilele care actioneaza asupra sa. Baza de date pentru un elev, punctele slabe si punctele tari, pot fi tinute pe hartie sau pe suport electronic.

baza_date_veche

8. Si in cele din urma un computer portabil, laptop sau notebook, unde sa aveti o baza de date electronica cu partidele jucate de fiecare dintre elevii antrenati. Asta pe langa bazele de date pe care le aveti in computer, despre partidele jucate in lume la toate nivelurile. Totodata el poate fi aratat la unul sau doi elevi pentru a vedea lucrurile importante pe care vreti sa le aratati. O astfel de baza de date electronica,  poate fi excelenta pentru turnee si pregatirea inaintea rundelor. Probabil ca acuma performanta nu se mai poate face fara laptop.

notebook1

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.