Linares runda 9 – Carlsen imblanzeste Dragonul!

cab1

In runda a noua au fost trei remize scurte, din care doua fara evenimente deosebite, si  partida decisa.

9stage

Aronian-Anand a fost o Catalana in care negrul a egalat fara probleme, consfintindu-se remiza.

aronian-anand

In Wang Yue-Grischuk s-a jucat un Gambitul Damei Acceptat, in care negrul avea nevoie sa realizeze spargerea tematica c5 pentru egalare, ceea ce a si facut, dupa care s-a convenit asupra remizei.

wangyue-grischuk

Ivanchuk-Radjabov s-a jucat ceva mai mult, intr-o varianta mai putin jucata din Spaniola. Ivanchuk a mentinut un mic avantaj pentru o vreme, dar cand negrul a egalat, lupta nu a mai continuat, si din nou s-a dat remiza.

ivanchuk-radjabov

Domniguez-Carlsen cei doi s-au luptat intr-un dragon chinezesc pe care sunt sigur ca Iulian l-a urmarit cu atentie, intrucat joaca asa ceva la alb. Carlsen a aratat inca o data ca se simte mai bine in pozitiile mai taioase decat in cele care necesita tehnnica, si l-a depasit clar pe cubanez. Dupa ce a inceput turneul cu numeroase remize consecutive, Carlsen a inceput sa faca spectacol de cateva runde.

dominguez-carlsen

Clasamentul dupa runda a 9-a:
1. Grischuk 6
2-4. Ivanchuk, Aronian, Carlsen 5
5. Anand 4.5
6-8. Dominguez Perez, Wang Yue, Radjabov 3.5

Partidele rundei a 10-a:
Radjabov – Aronian
Anand – Dominguez
Carlsen – Wang Yue
Grischuk – Ivanchuk

1 Comentariu

  • vasim

    Asta este diferentza intre Carlsen si Nisipeanu.
    Dieter al nostru cateodata ne arata ca nu gaseste nici o solutie de atac ca se complace cu rezultatele de remiza chiar si cu jucatori mult inferiori lui.
    Nu stie sa forteze cum se zice.
    Mi-a placut meciul lui Carlsen cu Anand in care a fortat cu campionul mondial pana in panzele albe si a obtinut la final o victorie meritata si de prestigiu pentru el.
    Asa se comporta un adevarat campion.
    Am impresia ca acest antrenament ii lipseste lui Dieter(poate ii lipseste si antrenamentul psihologic) si aici se vede lipsa antrenorului de top.

    martie 2, 2009 - 12:05 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.