Open Lienz,runda 7 si 8: In ultima runda putem spera la primele 5 locuri si premiu

playhall_lienz3

Va lasasem la Lienz cu sperantele ca baietii nostrii vor ramane printre cei, care se bat pentru primele pozitii la Openul austriac. Am revenit cu rezultatele lor din rundele 7 si 8 si cu perechile din runda a 9-a . Baietii nostrii au reusit la varf sa acumuleze 1,5puncte din cele 2 runde, ceea ce este mai mult decat bine.

copil_albele

Am dezvoltat piesele, m-am dus peste el, am baut coca-cola, oare de ce nu cedeaza sa plec la schi?

Butunoi Alexandru 2402 a reusit sa il invinga pe Dr Laske, care cu cateva runde inainte il invinsese pe Neagos Raul 2027, razbunand astfel pe compatriotul sau si apropiindu-si podiumul considerabil. De remarcat ca doctorul german din Ulm a jucat cu toti romanii aflati la acest concurs si a reusit sa faca 50% din puncte, cu remiza nesperata la Costel Burnoiu 2453. Se pare ca si nemtii si Ulm au “doctorul” lor asa cum il avem si noi pe doctorul Tacu la fel de incisiv. Si Costel Burnoiu a facut decat remiza cu un luptator neamt care a reusit sa obtina egalitatea desi ratingul nu prea ii da prea multe sanse.  Neagos Raul a reusit numai 1 punct din cele doua puse in joc, pierzand cu un austriac cu rating 2149. Totusi dupa victoria de astazi, jucatorul nostru are si norocul ca in ultima runda sa aiba un adversar mai mult decat accesibil cu un elo mai mic decat cel de azi-1809.

butunoi1 kunin-rd2

Alexandru Butunoi 2402 in fata unei performante in runda 9 cu MM Kunin Vitaly 2546

Asa ca speram ca Raul cu 4,5p (locul 67) sa faca 5,5 puncte la sfarsitul rundei a 9-a si sa castige un premiu binemeritat pentru cei cu elo under 2200. Insa cum de multe ori calculele hartiei nu prea se potrivesc cu ceea ce se intampla in turnee, ramane sa vedem ce vor face ai nostrii in ultima runda.

playhall_lienz1 sokolsky

Cei doi varstnici jucatori de la Lienz testeaza cum stie negrul sa combata deschiderea Sokolsky 1.b4!

Se pare ca sortii nu au fost chiar pentru toti la fel in ultima runda. Daca pentru Raul se pare ca este o formalitate, pentru Alexandru Butunoi 6p nu este deloc o fericire sa joace cu un mare maestru. Asa ca MM Kunin Vitaly 2546 din Germania, ocupantul primului loc dupa 8 runde, este adversarul lui Butunoi(locul 6) care are negrele la masa 2. Langa el, la masa 3, joaca si Costel Burnoiu 6p(locul 10) cu polonezul care este revelatia turneului, Dlugosz, care are o performanta elo de 2530 la un elo de numai 2315. Asa ca la Costel se pare ca ar fi mai buna sansa de a castiga.

In cazul in care amandoi jucatorii nostrii vor castiga si la masa 1 se va termina remiza, vor fi la egalitate ai nostrii cu jucatorii de la masa 1 cu 7puncte  si coeficientii Bucholz vor stabili ordinea clasamentului. Speram ca ai nostrii sa castige si bucholzul sa fie in favoarea noastra, desi nu este prea usor asta sa se schimbe prea mult.

Aveti aici rezultatele din runda 7 si runda 8 precum si perechile din runda 9 si clasamentul dupa 8 runde.

1 Comentariu

  • BurghisAlex

    Se pare ca deschiderea Sokolsky castiga pune probleme mari. Deunezi Nicu a trebuit sa o combata la masa cu Stanciu Adrian si din pacate nu a gasit cele mai bune solutii.

    februarie 14, 2009 - 5:07 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.