Ponomariov a castigat 8 meciuri fara sa vada tabla!

290Fostul campion mondial Ruslan Ponomariov a invins 8 jucatori intr-un simultan mai putin obisnuit: fara sa vada tabla de joc. Evenimentul a avut loc in timpul turneului anual organizat de Eire Tavern, din orasul Gipuzkoa, Spania. In ciuda faptului ca este total neexpermentat in acesta disciplina a sahului, Ruslan nu a ezitat sa acepte provocarea.

beforethestart

Evenimentul a avut loc sambata pe 25 ianuarie.  A inceput la ora 12:30 dupa primirea oficiala cu muzica cantata la un instrument specific basc  denumit txalapartas (instrument muzical realizat din scoarta de copac) si un dans traditional, aurresku. Jocurile au inceput imediat dupa acest moment artistic. La inceput Ruslan a parut putin nervos si a avut mici probleme de comunicare cand transmitea mutarea. Pentru aceasta sarcina, a primit ajutorul lui Inés Goñi Alonso ale caror cunostiite de limba engleza si cunoasterea jocului de sah, i-au permis sa faca mutarile pe care i le transmitea Ruslan cu glas tare.

playing2

Dupa primele 4 mutari de la fiecare masa, comunicarea a decurs perfect si Ruslan a devenit mai relaxat si concentrat la meci. Incet incet cei 8 finalisti au inceput sa abandoneze, si cand au mai ramas doar 2 mese, rezultatul era clar.

girlfriend

Cand si la ultima masa s-a abandonat, publicul a explodat in aplauze ce au durat 5 minute. Ruslan in sfarsit s-a relaxat si mimica fetei a inceput sa se schimbe, afisand un zambet triumfator pe fata. A fost un moment miscator pentru toata lumea, greu de descris in cuvinte. A realizat ce parea aprope imposibil.

trophy

eirebar

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.