PARIS – SARBATOAREA DE NEUITAT S-A AMANAT

Daca esti suficient de norocos sa locuiesti in Paris cand esti tanar, atunci oriunde vei merge in restul vietii tale, ti-l vei aminti mereu, pentru ca Parisul este o sarbatoare de neuitat” (Ernest Hemingway-Sarbatoarea de Neuitat)

Duminica 25 ianuarie 2009 a avut loc a 3-a editie a Campionatului Frantei de blitz. Ar fi trebuit sa fiu si eu acolo, caci eram inscris inca din decembrie, cu biletele de avion cumparate. Din motive care nu fac obiectul articolului de fata n-am putut sa ajung, pentru prima oara, in Paris, dar asta nu ma impiedica sa va relatez si dvs din ce am citit pe web, cu promisiunea ca la anul voi relata de la fata locului!

Asadar s-au jucat 13 runde, in ritmul de joc 5 min + 2 sec, au participat 401 jucatori (!!!), dintre care 15 GM si 11 IM. Si daca la Paris Café de Regence e fila de istorie, la noi in Bucuresti sahul se pregateste sa se retraga in cafenele, doar cu sala Juventus ramasa in picioare.

1867

cafe_de_la_regence_inside

Café de Regence – sute de ani de istorie si sah

Pe primele trei locuri s-au clasat:

fressinetjan09

Laurent FRESSINET – Campion al Frantei la blitz

1.Murtas KAZHGALEYEV (KAZ) 11/13

2.Laurent FRESSINET – Campion al Frantei la blitz 10,5/13

3.Andrei SHCHEKACHEV 10,5/13

fressinet_bacrot Secventa din derbyul Fressinet-Bacrot

De remarcat ca acest grup de trei a devansat in clasament cateva nume mari din circuitul mondial sahist: Evgeny BAREEV(locul5), Etienne BACROT(locul8), Christian BAUER(locul9), Alberto DAVID (Locul14), Sergey FEDORCHUK(locul17) .

Am constatat de asemenea ca in Franta s-a introdus, pe buna dreptate, un ELO separat pentru blitz, deoarece ierarhiile sunt un pic altele la blitz decat la sahul normal, dupa cum o demonstreaza chiar epilogul acestui campionat.

1 Comentariu

  • Catalin

    S-ar putea să fii foarte dezamăgit.Nu mai este Parisul lui Hemingway.Parisul pe care l-am descoperit eu in august 2008,este un oraş foarte murdar,ca de altfel aproape toată Franţa.Prin comparaţie Bucureştiul este un oraş curat,iar Romania la fel.Am fost in 3 oraşe,in ordine cronologică,Sarrebourg(un orăşel lîngă Strassbourg)-murdar,Paris-f.murdar şi în fine Strassbourg ăsta era mai curat,poate din cauza vecinătăţii cu Germania.În Strassbourg,într-un părculeţ vis a vis de cel mai mare magazin de acolo,un negru voios se droga şi îşi făcea curaj trăgînd şi dintr-o sticla de spumos.Gîl gîl,pregatea seringa,gîl gîl şi-o înfigea în umăr.Eu la început am crezut că bietul om o fi bolnav(seringa infiptă în umăr)pînă cînd am văzut pe un post TV că în Norvegia,2 drogaţi îşi făceau injecţia în umăr.Nu-ţi fă iluzii ca să nu ai deziluzii…

    ianuarie 28, 2009 - 4:09 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.