Benidorm:Doua repetitii – Un nou trofeu( Al treilea!!!), un nou loc 2

Turneul de blitz nocturn, editia 2

bucurie-pe-jumatate

Bucurie doar pe jumatate(Locul 2 iar)

In tara lui Salvador Dali si turneele de sah au aspecte suprarealiste. Al doilea din cele trei blitzuri nocturne, s-a desfasurat din nou in conditii vitrege in holul hotelului si in semiintuneric. Formatul competitiei s-a schimbat si el peste noapte; daca la prima editie s-a jucat la gramada si s-au acordat premii pe categorii, de data asta s-au disputat doua turnee in paralel A si B. Dupa modestele evolutii din turneu, organizatorii m-au retrogradat din nou in grupa B, unde au mai jucat Costica si Cezar .

costica-nu-l-a-iertat-pe-cezar-in-r1-la-nocturn

Costica nu l-a iertat pe Cezar in runda 1 la blitz nocturn

Am fost privat astfel de placerea de a juca pt a 3-a oara cu adversari traditionali precum Scherer, Sancho Panza, sau acel spaniol modest pe care l-am invins de doua ori in urma a 2 partide identice mutare cu mutare!

Cezar ne-a facut tot turneul cu mana din capatul culoarului, de la ultimele mese. Spre final s-a retras cu modestie din turneu si s-a apucat sa faca poze. Vazand ca sunt pus sa joc la under 2000, m-am vazut invingator dinainte. Deja sarbatoream, a.i. am dat pe gat doua beri.

un-nou-recipient-pt-baut-bere1

Un nou recipient de baut bere( Al treilea trofeu!!!)

In mintea mea deja lucram la un fel de speech, si la acest articol. Pe masura ce excelenta bere isi facea efectul am inceput sa visez tot felul de lucruri bizare. Se facea ca un sahist roman se intoarce de la un campionat mondial cu locul 3 si incepe brusc sa se acorde atentie sahului si pe la noi! Sahistul din visul meu incepe sa apara in ziare si la televiziuni, unde pe ecrane gigantice sunt proiectate secvente din dramaticele partide! Sahul incepe sa se predea in scoli in Romania, si incepe sa capete amploare si sa progreseze rapid, ajungand in scurt timp la nivelul celui rusesc, intrucat sunt descoperiti f multi copii talentati! M-am trezit la realitate in runda a 3-a, cand mi s-a luat un turn gratis cu sah! Am cedat pe loc, ca sa apuc sa ma duc sa-mi iau o cafea. Situatia parea compromisa, caci tot din neglijenta primisem un sah etern in runda 1, in pozitie cu mare avantaj material. Spre norocul meu cafeaua si-a facut efectul, mi-au venit si mintile la cap, si in plus am avut norocul sa intalnesc numai bastinasi. Intr-o situatie similara s-a aflat si Costica;  incasand 2 infrangeri aiurea in primele 4 runde, el a fost nevoit sa castige tot pana la final ca sa iasa in fata. La un moment dat, prin runda a 6-a, Costica joaca langa mine si termina partida cu mat. Tocmai il felicitam, cand ce vedem: spaniolul arata inspre ceasul de joc al lui Costica, acuzand depasirea timpului de gandire si solicitand punctul! Arbitrii au inceput sa roiasca in jurul lui Costica, ideea de a-i acorda punctul spaniolului fiindu-le pe plac. Costica se facuse alb, nu mai era in stare sa spuna nimic. Am intervenit, caci tocmai terminasem si eu : “Hei! That’s checkmate! Nevermind the time, it’s checkmate! CHECKMATE!”. Cei 7 arbitrii s-au consultat cateva minute in limba materna ce le e atat de draga si s-au hotarat cu intelepciune sa evite un scandal, si sa-i  lase punctul lui Costica.

costica-cu-gandul-la-urmatorul-nocturn

Costica Turlea cu gandul la urmatorul nocturn…

Dupa 8 runde imi revenisem de-a binelea, si ma simteam din nou in forma. Asteptam cu nerbdare derbiul pt locul 1 :”It’s you and me now, Fatso!” i-am aruncat eu rivalului meu. Fatso zambea; avea toate motivele, caci aflam brusc si cu stupoare ca turneul s-a incheiat, caci a avut doar 8 runde! Am protestat, l-am provocat pe Fatso la un meci suplimentar, dar n-am mai putut impiedica fatalitatea unui nou loc 2, si aparitia poreclei “Il Secundo”.

fatso-a-scapat-de-derbiul-cu-mine

Fatso a scapat de derbiul cu Adi Stanca

Costica a acuzat la randul lui nedisputarea rundei 9, ce l-ar fi putut propulsa pe podium.

In grupa A desi a jucat oscilant, MF Barbu a fost de asemenea la o runda de un loc cu premii.

P.S. Continuam festivalul dupa aceleasi reguli. Jucam sah, ne distram, ne distram jucand sah!

1 Comentariu

  • rodan

    Felicitari pentru colectarea inca unei “halbe” si succes la completarea “serviciului”. Distractie placuta in continuare.

    decembrie 4, 2008 - 11:09 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.