Astazi, deschiderea Olimpiadei de la Dresda! De maine incep rundele.

4 schimbari majore la Olimpiada si loturile complete ale echipelor


1)Fiecare echipa, masculina sau feminina, va avea patru jucatori de baza si  un jucator de rezerva.

În anii anteriori, echipa masculina de la Olimpiada avea 4 jucatori si douã rezerve,  în timp ce echipa feminina olimpica avea  numai trei jucãtoare si o  rezervã.

2)Un nou sistem de punctaj va fi introdus de la aceasta Olimpiada de la Dresda. O echipa va castiga 2 puncte la victorie, 1 punct pentru egalitate si 0 puncte pentru infrangere.

3)Toti jucatorii vor trebuii sa fie la masa de joc, la ora de incepere a rundei(ora 15,00 ora Dresdei). In caz ca nu va fi la masa de joc cand se va bate gongul de incepere, el va pierde partida prin forfeit!

4)Partidele nu se vor incheia decat dupa mutarea 30, si nu vor fi admise remize de salon. Asadar regula Sofia isi face loc si la Olimpiada de la Dresda.

Pe cand oficializarea acestei reguli in toate concursurile de sah? Eu cred ca se vor schimba din ierarhiile actuale si la noi si la alte tari si la nivel mondial. Pentru ca asta insemna sa lupte pana la capat pentru victorie, nu remiza in  cateva mutari fara sens intre jucatori si se termina concursul. Sa dea Domnul ca si aceasta regula, cu amendamentele de rigoare in cazurile speciale, de sah etern si remiza pozitionala.

Puteti vedea linkul cu loturile tuturor echipelor participante la olimpiada, precum si alte statistici aici

1 Comentariu

  • Eugen

    Am inteles ca rundele incep la ora 15,00, ora Germaniei si ca deocamdata sunt sigur transmise pe playchess.com pentru cei care au cont. Se pare ca programul care trebuie descarcat va furniza si imagini live! In mod sigur vor fi transmise partidele pe siteul oficial. Mai ales ca Italienii au reusit la Torino sa transmita toate partidele la feminin si masculin, nu vad alta solutie pentru germani. Sa speram ca ne putem delecta cu toate partidele din toate meciurile de Olimpiada. Mai ales ca toata lumea este cu ochii pe ea de astazi inainte.

    noiembrie 13, 2008 - 12:45 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.