Meciul Kamsky – Topalov pe muchie de cutit

kamskytopalov

Viitorul suna bine!

Dupa multe luni de tergiversari, iata un o noua turnura in acest serial parca nesfarsit. Azi la Moscova presedintele FIDE Kirsan Ilyumzhinov, a facut oficial anuntul de renuntare la prezumtiva oferta a domnului Alexander Chernenko si anuntarea drept potential organizator al meciului Federatia Bulgara de Sah.

Meciul Kamsky – Topalov oferit Federatiei Bulgare de Sah!

Acesta din urma este obligata sa trimita in scris dorinta de organizare precum si garantarea sumei de 250.000 USD drept fond de premiere precum si 50. 000 USD suma oferita FIDE si toate celalte cheltuieli necesare acestui meci. Daca acesta doleanta a FIDE este respectata pana la pe 14 noiembrie 2008, meciul se va desfasura in perioada programata initial, adica 29 Noiembrie – 12 Decembrie 2008!

Jucatorii sunt obligati sa confirme in scris faptul ca vor juca in acest meci pana cel tarziu pana pe 14 Noiembrie 2008 ora 12 GMT. In cazul in care Topalov refuza sa joace, Kamsky se califica automat pentru meciul cu Anand de anul viitor! In cazul in care Kamsky refuza, va fi inlocuit cu Shirov!

shirov05Shirov asteptand la cotitura un eventual cadou oferit de Kamsky

In cazul in care Federatia Bulgara de Sah refuza conditiile financiare impuse de FIDE, se va recurge la o licitatie deschisa cu termenul limita 31 decembrie 2008, cea mai buna oferta va castiga, iar meciul se va juca in februarie sau martie 2009.

Shirov reloaded in lupta pentru titlu

Se pare ca este sansa lui Shirov de a juca in locul lui Kamsky ( dupa ce a pierdut la american finala in  versiunea actuala FIDE )dupa ce el isi castigase dreptul de a juca cu Garry Kasparov. Dupa ce trecuse de Kramnik intr-un meci preliminar ce se parea ca i da dreptul de a juca cu Kasparov, Shirov s-a trezit ca Garry il prefera pana la urma pe Anand si il invinge pe indian cu 10,5 – 7,5(+4-1=13). De  atunci Shirov a incercat sa il invinga pe Kasparov in toate turneele in care au participat impreuna, pe langa faptul ca nu a intins mana acestuia la superturneul de la Linares, si purtandu-i lui Garry o mare dusmanie pentru nedreptatea facuta. In orice caz, se pare ca marele Garry a avut dreptate ( nu insa pentru ca nu a fost deloc fair play!), pentru ca diferenta intre cei doi era imensa statistica era la un moment dat (+12-0=10)! Adica Shirov nu ar fi avut nici o sansa in fata “tigrului din Baku” neinvingandu-l macar odata si pierzand de prea multe ori . Sa speram ca lucrurile se vor rezolva in ceea ce priveste meciul nostru despre care era articolul propriuzis.

Vom reveni cu amanunte.

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.