Kamsky vs. Topalov: telenovela continua!

FIDE urla: Sa vina banii!!

Dragi amatori ai sportului mintii, in acest episod (cu sigura nu si ultimul) va prezentam anuntul facut de Presedintele FIDE in legatura cu acest meci:

Dragi prieteni ai sahului,

Ieri 3 noiembrie 2008, FIDE a primit urmatorul mesaj de la Alexander Chernienko, managerul  lui Gata Kamsky:

kamskytopalovA fi sau a nu fi ?(meciul)

“Din cauza motivelor tehnice (copie a scrisorii bancare a reîntarzierii transferului  a fost trimisa de mine pe 1 noiembrie 2008), plata sumei de 935.000 USD in conformitate cu oferta pentru organizarea meciului Kamsky – Topalov in contul FIDE, va fi efectuata pe data de 5 noiembrie 2008”

Asa cum am mai fost primite astfel de scrisori de la dl Chernienko pentru o lunga perioada de acum, si înca nu s-a facut nici un transfer bancar in contul FIDE (si ne aflam la doar o luna inainte de începerea evenimentului), aceasta va fi ultima intarziere acceptata de catre FIDE, precum  si toate limitele de timp posibile  în scopul de al ajuta pe dl. Chernienko de a-si onora oferta de pret.

Daca suma de 935000 USD nu este transferata în contul bancar al FIDE pana miercuri 5 noiembrie 2008, FIDE va re-deschide negocierile cu Federatia Bulgara Sah, singurul organizator recunoscut pentru organizarea acestui meci.

FIDE este obligata sa ia toate masurile necesare pentru a se asigura ca meciul intre cei doi challengeri intr-adevar va avea loc si astfel se va stabili un oponent pe masura pentru noul campion mondial Vishy Anand. Cu totii asteptam cu nerabdare acest meci palpitant!


Gens Una Sumus,
Kirsan Ilyumzhinov
presedinte FIDE

Ce garantii exista?
Inapoi în luna iunie, in timpul Consiliului Prezidential FIDE de la Atena, domnul Ilyumzhinov a anuntat ca el personal, garanteaza pentru fondul de premiere propus de domnul Chernienko. De atunci, am fost anuntati neoficial in mai multe rânduri (ultima oara în luna octombrie) ca Presedintele FIDE inca mai asteapta transferul banilor din Ucraina, evitand sa mai faca uz de propiile  sale garantii. In cele din urma, dupa ce Chernenko a intârziat plata pentru asa timp lung, aducand in discutie tot felul de povesti incredibile, KIRSAN Ilyumzhinov a decis sa revoce sprijinul pentru aceasta oferta de pret.

Federatia Bulgara de Sah are urmatoarea mutare

Acum, mingea este din nou in curtea Federatiei Bulgare de Sah. Dansii sunt, probabil, la fel de surprinsi, deoarece cu doar câteva zile în urma un oficial si-a exprimat teama caPresedintele FIDE va propune un alt meci. Federatia Bulgara va anunta joi o motiune intr-o conferinta de presa . Conform domnului Zhivko Ginchev, meciul va avea loc cel mai probabil in a doua jumatate a lunii ianuarie 2009 si cu alt fond de premiere.

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.